Niemenpellon stable

Niemenpellon Talli

Niemenpellon stable

Niemenpellon stable

Niemenpellon stable

Niemenpellon talli

Niemenpellon stable

Welcome to Niemenpellon stable!

Our stable is located only 7 kilometers from the city center of Mikkeli, in beautiful country side by the lake Saimaa. Stable is approved by the Finnish Rides Association and You will find a high quality and safe conditions for riding in Our stable.

Stable is owned, operated and staffed by dedicated professionals who are on the premises every day, riding, teaching, training, breeding and growing stables horses.

In the stables we have both large indoor and outrood ring, a new big stable for the customer horses and fine terrains for long trekkings and trails. Our trained professionals are responsibe for the teaching of the riders and we offer both private and group lessons.

Our horses are safe and well trained. We have ponies and smaller horses for children and Island horses and bigger Finnhorses for adults. No matter the riding experience You have, we´ll find suitable horse for the riding lessons and trekkings for You.

Our famous speciality is horseback trekkings and You can choose either basic 1 hour or long 5 hours trekking, depending Your own riding experience. Trekkings we ride wth Our lovely, kind Island horses. Please find out more about trekkings in general and the different options below.

News

Ohjeita talviratsastukseen

Ohjeita talviratsastukseen

Talvella pukeutuminen

Maastoon mentäessä varaa kypärämyssy tai sen puuttuessa ohut huivikin suojaa korvia. Ohut putkihuivi on tähän tarkoitukseen ihan loistava.

Yleensä ensin alkaa palelemaan sormia ja varpaita ja reisiä, joten kiinnitä pukeutumisessa huomioita näihin.

  • Paksut hanskat,myös rukkasilla voi ratsastaa, parempi vähän isot hanskat kuin palelevat sormet. Jos laitat päällekkäin hanskoja,katso,että sormiin jää liikutteluvaraa
  • Kengiksi kannattaa varata riittävän isot kengät ja villasukkaa sisälle. Villasukka lämmittää paremmin, jos puet sen väärinpäin, ensin villasukka ja sitten riittävän väljä tennissukka päälle. Kesäratsastukenkä ja kumppari on kylmä talvella. Kuomatkin kelpaa hyvin ratsastukseen, jos kannallista kenkää ei ole
  • Katso myös talvikengissä, ettei niissä ole roikkuvia nauhoja ja lippoja, joihin jalustin takertuu helposti
  • Housuiksi kannattaa varata toppahousut. Jos toppahousuja ei ole niin monta kerrosta väljää vaatetta. Pelkät kesähousut ja yhdet kalsarit eivät pakkasella riitä
  • Tunninpitäjä varaa oikeuden jättää maastoretkeltä pois tai palauttaa kesken tunnin palelevan ratsastajan. Maksu menee kuitenkin koko retkestä. Takaisin kääntyminen haittaa myös muita, joten pukeutuessasi ajattele myös muita ratsastajia!
  • Myös maneesissa palelee, jos pukeutuu -20c pakkasessa kuin kesällä. Pukeutumisessa kannattaa käyttää järkeä, ratsastustunnista saat enemmän irti, kun et palele.
  • Pakkasraja maneesiin -20c, maastoretkille -15c
  • Mikäli tuntui perutaan niin se poistetaan Ratsukosta viimeistään 2h ennen tunnin alkua. Talli ei viestitä tai soita asiakkaillepäin, jos ratsastaja haluaa niin voi itse tarkistaa tilanteen ottamalla yhteyttä tallille. Ratsukon seuraaminen on kuitenkin helppo tapa ottaa selvää,että pidetäänkö tunti.
  • Pienille lapsille pakkasraja voi olla alempi kuin -20c, monelle ryhmälle, missä alle 10v lapsia, on sovittu pakkasrajaksi -15c. Muistathan kuitenkin tarkistaa asian edellämainituin tavoin. Lämpötila katsotaan tallilta ja jo muutaman kilometrin matkalla voi olla usean asteen ero lämpötilassa.

Ratsukko-varauskalenteriin on lisätty perhetunnus ominaisuus

Varauskalenteriin on tullut uutena ominaisuutena perhetunnus. Voit liittää perheen kaikki ratsastajat yhden käyttäjätunnuksen alle, näin tuntien hallinta on helppoa.

Katso ohjeet perhetunnuksen aktivointiin ja käyttöön tästä, kohdasta Ratsukko varauskalenterin käyttö.
HUOM! Huomioithan jo varattujen tuntien perumisen kun perhetunnuksen alle liitetään ratsastaja, jolle on tehty tuntivaraukset. Tästä löytyy tarkat ohjeet linkin takaa.