Islanninhevoset

Hevonen: Nöf frá Sahala

Nöf frá Sahala

Nöf on rohkea ja utelias, kookas tamma. Se on kentällä rauhallinen ja maastossa reipas. Nöf on tehnyt vähän vetohevosen hommiakin.
Hoitaa Nöf on kiltti ja helppo. Nöf on isoimpien islanninhevostemme joukossa ja sillä pystyy ratsastamaan vähän kookkaampi ratsastajakin.

Hevonen: Flótti frá Dynum

Flótti frá Dynum

Flótti on hankittu tallille vetohevoseksi, mutta toimii hyvin asiakkaillakin. Flótista onkin tullut osaavimpien ratsastajien keskuudessa suosittu tuntiratsu, joten se ei juuri ole vetohevosen tehtäviin joutanutkaan. Flóttilla on myös kilpailtu ja sillä on hyvät 4 askellajia.
Myös hyppäämisestä Flótti pitää ja on hyvin monipuolinen tuntiratsu.

Hevonen: Bliki frá Niemenpelto

Bliki frá Niemenpelto

Maaritin vetohevonen maastoilla, herkkänä hevosena ei tee tuntitöitä.
Bliki on koko ikänsä toiminut maastojen vetohevosen tehtävissä.

Hevonen: Fifila frá Niemenpelto

Fifila frá Niemenpelto

Pieni vekkuli islanninhevonen,jolla on persoonallinen,mutta hyvin kiltti luonne. Fifila on hyvin monipuolinen islanninhevonen, jolle käy kaikki.

Hevonen: E.E. Ofeig

E.E. Ofeig

Ofeig on jo vuosien ajan ollut luottohevonen. Nuorempana se toimi myös vetohevosen tehtävissä. Nyt Ofeig on jo kevyemmissä töissä ja rankimmat hommat on jo annettu nuoremmille. Ofeig on pysynyt edelleen hyvin reippaana ja lähtee aina mielellään tunnille mukaan.

Hevonen: Vordis frá Hellatuni II

Vordis frá Hellatuni II

Vordis on maastoissa se aloittelijan luottohevonen. Kentällä koulutunnit ei oikein Vordista innosta ja se tekeekin näin osa-aika eläkkeellä enää niitä hommia,mistä tykkää.

Hevonen: Gipa frá Niemenpelto

Gipa frá Niemenpelto

Keskivauhtinen luonnontölttäri, mukavan tasainen tuntihevonen. Aivan mahtavalla töltillä varustettu pakkaus.
Gipa on luonteeltaan kiltti ja persoonallinen, välillä kiltillä tavalla pilkettä silmäkulmassa. Gipa on myös opetettu ajolle ja on hyvä ajaa.

Hevonen: Drifandi frá Niemenpelto

Drifandi frá Niemenpelto

Drifandi on todella isokokoinen ja hyvin liikkuva. Sillä on kaikki 5 askellajia, mutta passia ei aikuisena ole juurikaan esittänyt ja sitä on ratsastettu nelikäyntisenä. Drifandilla on iso, korkea-askelinen töltti ja iso ravi ja laukka. Liikkeet riittäisivät varmasti pieneen askellajikisailuunkin.
Drifandi on toiminut asiakashevosena maastoretkillä ja onkin siinä oikein toimiva ja liikennevarma. Hoidettaessa Drifandi on oikein kiltti. Isokokoisella Drifandilla pystyy ratsastamaan vähän isokokoisempi ratsastajakin.

Hevonen: Tofa frá Ytz

Tofa frá Ytz

Tofa on kiltti ja kaunis tamma. Pääasiassa se toimii maastojen vetohevosena, mutta joillain kokeneilla ratsastajilla käy myös tunneilla.

Hevonen: Vatnadis frá Ytz

Vatnadis frá Ytz

Rauhallinen ja kaunis, kiltti tamma.

Vatnadis on rauhallinen luonnontölttäri, joka sopii monentasoiselle ratsastajalle.
Vatnadiksen töltti on hyvin tasaista ja sillä on myös hyvä ravi ja laukka.

Hevonen: Flyyga

Flyyga

Fluga frá Ulstrup eli Flyyga on uusi islanninhevoshankintamme.

Flyyga on kiltti ja reipas tamma. Se sopii ratsastajalle, joka tykkää vähän reippaammista hevosista. Flyygalla on hyvät neljä askellajia ja mieluiten kulkee reippaassa töltissä. Vaikka Flyyga onkin reipas niin se ei harrasta mitään ylimääräisiä metkuiluja vaan kulkee vain reippaasti eteenpäin.
Kun ratsastaja alkaa luottamaan ratsuunsa ja rentoutuu niin sitten voikin nauttia Flyygan energisestä töltistä täysillä.

Hevonen: Einstök frá Laekjarbakka

Einstök frá Laekjarbakka

Vankkarakenteinen, monipuolinen tuntihevonen.
Mukava, keskivauhtinen tamma. Einstök pitää erityisesti hyppäämisestä, mutta on mukava myös maastossa.
Myös Western-koulutettu.