UUSI Alkeiskurssi alkaa maaliskuussa lauantaina 14.3. klo.12


Alkeiskurssi sopii hyvin jo koulun aloittaneelle, sitä nuoremmille sopii parhaiten 30min talutustunnit,jotka kulkee tenavatunnit-nimellä. Alkeiskurssille voi tulla vaikka vähän nuoremmatkin, jos tunnin jaksaa jo ratsastaa ja vanhemmat voi itse taluttaa (Alle kouluikäiset usein tarvitsee pidenpään taluttajan, osallistua silti voi ja mennään lapsen mukaan). Alkeiskurssille kannattaa ilmoittautua suoraan tallille soittaen/viestillä, niin saamme tarvittavat tiedot parhaiten ylös. Mikäli olet jo valmiiksi tallimme asiakas ja käynyt vaikkapa 30min opetustalutuksessa niin kalenterivaraus riittää ilmoittautumiseen ja varausmaksun maksaminen, tarvittavat muut tiedot on jo silloin tallilla valmiiksi.

Alkeiskurssilla tavoitteena on oppia ratsastusradan tiet ja päästä ratsastamaan ilman talutusta. Tähän usein päästäänkin, mutta aina huomioidaan lapsen oma edistyminen henkilökohtaisesti. Kurssilla myös opetellaan varustaamaan ratsu itse, tähän saa aina apua. Aikuisille ja lapsille lisäksi järjestetään erillisiä satulointikurssejakin, jos haluaa siihen vielä lisävahvistusta. Vanhempien ei tarvitse tietää harrastuksesta mitään, tallilla on henkilökunta sitä varten, että neuvoo niin ratsastajia kuin vanhempiakin. Alkeiskurssilaiset saavat myös kattavan Nouse Ratsaille-oppaan, joka on Suomen Ratsastajain Liiton julkaisema opus, josta saa lajista tietoa, johon voi tutustua kotona.

Kurssilaiset ovat vakuutettuina SRL;n tapaturmavakuutuksella alkeiskurssin ajan.

Tämä alkeiskurssi vielä vuoden 2019 hintaan 300e/12h, syksyllä alkeiskurssin hintaan tulee jo pieni korotus. Nyt kerkeää oppimaan perusasiat ennen kesää ja syksyllä voikin jatkaa alkaisjatkokurssilla. Myös kesällä meillä on tunteja ja jatkokurssitasoinenkin löytyy. Seuraava varsinainen alkeiskurssi tämän jälkeen kuitenkin vasta koulujen alettua syksyllä.