Centered Riding ja ratsastajan oheisliikunta 19.-21.7.

Tällä kurssilla yhdistämme kaksi tärkeää asiaa ratsastuksessa. Ratsastajan istunnan ja myös ratsastajan kehohallinnan ja miten voimme parantaa omaa kehonhallintaa. Maarit Relander on Centered Riding ohjaaja ja myös Ratsastajan oheisliikunnan ohjaaja ja tällä kurssilla otamme molemmat asiat katsonnan alle. Mitään jumppatunteja ei varsinaisesti pidetä, mutta pieniä vinkkejä, mitä kotona tai tallilla, ennen ja jälkeen ratsastustuntia voisi tehdä. Kurssille voit tulla olit ratsastajana millä tasolla vaan, teemme yksilöllisesti töitä jokaisen ratsastajan kanssa. Myös liikunnallisissa hetkissä otamme huomioon, jos ratsastaja ei jaksa tai pysty jotain tekemään. Tämä sopii oikein hyvin siis kaikille, vaikka mielessä jyskyttäisi,että muuten voisi olla kiva, mutta enhän minä jaksa jumpata! Tiedossa lähinnä erilaisia venyttely- ja tasapainoharjoitteita ja jokaiselle oman tason mukaan muutakin niin hevosen selässä kuin maassakin tehtäviä harjoitteita. Kurssi sisältää siis teoriaa, käytännön harjoitteita ja ratsastusta sopivissa määrin ja yhdistettynä.

Kurssilla on teoriaa(maastakäsin työskentelyä)ja ratsastusta noin tunti joka päivä ja pieni tauko välissä. Aikataulut tarkentuu myöhemmin hintatietoineen.

Aikataulut ja kurssin sisältö:

perjantaina klo.17-20, teemme kehontilan kartoitusta, löytyykö vinoutta, jäykkyyttä mikä on ratsastuksessa jokaisen henkilökohtainen kehittämisen kohde istunnan suhteen. Ratsastamme noin tunnin ja katsomme tunnin jälkeen jokaiselle sopivat pienet harjoitteet seuraavalle päivälle.

lauantaina 10-14 ja sunnuntaina 10-14. Päivässä harjoitteet ratsastuksen lomassa, molempina päivinä kaksi noin 45min ratsastutuntia ja välissä pieni evästauko. Käymme läpi jokaisen henkilökohtaiset vahvuudet ja vahvistettavat asiat ratsastajana. Centered Riding- menetelmä ja ratsastajan kehon tasapainoon saattaminen yhdistyvät ja kotiin tulee vinkkejä jatkoakin ajatellen. Toivomme,että kurssin avulla ratsastajat saavat vinkit,miten ratsaille noustaan notkeana ja ratsastuksen jälkeen lihakset eivät jää kireiksi tai jos ratsastajalla on huomioitavia seikkoja omassa kehossaan niin miten voimme huomioida nämä niin, että voisimme ratsastaa kipeyttämättä itseämme.

Hinta 160e

Aikuisilla mahdollisuus majoittua Saimaanranta-mökillämme. Lähistöllä myös paljon erilaisia majoituskohteita.Kysy näistä tarvittaessa lisää.