Omahevoskurssi II 15.-19.7.

Suosittu kurssi jo useana vuonna peräkkäin! Teimme tälle kesälle kaksi kurssia, joihin jaamme ratsastajat ikäryhmittäin. Tämä kurssi on tarkoitettu noin 13vuotiaista ylöspäin ja myös ihan aikuisille!

Tällä kurssilla teoriaosuudet keskittyy oman hevosen omistamiseen liittyviin asioihin, hevosen perushoitotoimenpiteiden ja hevosen yleisen hyvinvoinnin lisäksi. Kurssi sopii ihan kaikille, keitä nämä asiat kiinnostaa, oli sitten haaveissa oma hevosen tai ei. Kurssi tarjoaa yleistä tietoutta kaikesta hevosiin liittyvistä asioista, joita jo varttuneemman harrastajan on hyvä tietää.

Kurssilaisten ratsastustaitovaatimus on hyvät perustaidot ja laukanhallinta.
Omahevoskurssin kurssinpäivään sisältyy kaksi ratsastustuntia, joista toinen on opetustunti ja toinen on ohjattu/valvottu omatoimitunti.
Kurssin ajaksi saat "oman hevosen", jolla ratsastat tunnit ja jonka kanssa harjoitellaan erilaisia hoitotoimenpiteitä. Saman hevosen kanssa peräkkäisinä päivinä touhutessa tulee tutuksi hevosen luonne, fysiologia ja muuttuvat ratsastuspäivät.

Teoriatunneilla käymme läpi perusasioissa ihan terveen hevosen tunnusmerkit ja mitä tulisi joka päivä seurata hevosen olemuksessa. Mistä tunnistamme, että hevonen ei olekaan ihan kunnossa ja mitä silloin pitää tehdä? Miten ehkäisemme tapaturmia ja sairauksia ja miten voimme hoitaa pienempiä haavoja ja rasitusvammoja. Mistä tiedämme milloin tulee kutsua eläinlääkäri ja mitä voimme hoitaa itse.

Tutustumme hevosen ruokintaan ja päivittäiseen tallirutiiniin. Opettelemme esim. satulan sovitusta, erilaisten kuolainten, apuohjien ja suojien merkitystä. Kurssi sopii sinulle, joka haluat lisätä yleistä tietouttasi hevosista, ratsastuksen lisäksi.
Kurssi on hyvä myös niille, joilla on jo hoitohevonen, mutta haluaa syventää omia taitojaan hoitajana.

Hinta 300e, varausmaksu 50e(viikon sisällä varauksesta), loppumaksu 250e 2viikkoa ennen kurssin alkua.