Ajankohtaista

28.03.2021

Kesän tunnit kalenterissa varattavana!

Kesän vakioryhmät on tehty Ratsukko-varauskalenteriin ja niistä voi jo varata oman ryhmän.

Katso ryhmät tuntisuunnitelma kesä 2021

Ensin ryhmiin voi varata paikan ne, kenellä on jo samalla ajalla ryhmässä vakiopaikka, ellei ryhmä ole täysin uusi. 5.4.2021 (ma) alkaen ryhmiin voi vapaasti varata VAKIOPAIKAN ,vaikka nyt olisikin muulla päivällä ratsastamassa. Ryhmiin varataan paikka maksamalla varausmaksu 50e, kesään ja syksyyn erikseen. Syksyn ryhmät tulee näkyviin kesän ryhmien jälkeen, mutta ihan pian nekin. Laita varausmaksun viestikenttään ratsastajan nimi ja ryhmän alkamispvä. Jos varaat muuhun kuin nykyiseen ryhmään niin tarkista viestillä ensin,että ryhmä on juuri teille sopiva tasoltaan.

 • Lasten alkeisjatkotason ryhmät on kesällä kaikki uusia, joten niihin voi varata suoraan kalenterista10h.
 • Tässä vaiheessa ei voi varata vielä irtotunteja/korvaustunteja kalenterista kesälle, ettei ne vie vakiopaikkoja.
 • Kesäkausi on 10h eli 270e, varaa samalla tunnit kalenterista myös! Erillistä kausikorttia ei siis kesälle tule.
 • Tunnit voi maksaa myös 20h korteilla eli jatkaa esim. vanhaa korttia tai ottaa perhekortin.
 • Perjantain ryhmät ei ole heinäkuussa joka viikko. Jos siis tiedät,että heinäkuu voi olla repalainen,mutta kesäkuun käyt niin varaa mieluiten vakioaikasi perjantailta niin viikon muut ryhmät ei heinäkuulta pirstaloidu.
 • Jos pidät kesällä taukoa niin syysryhmät varataan samalla tavalla varausmaksulla ja se kannattaa tehdä jo nyt niin saat varmasti sopivalle ajankohdalle tuntisi.
24.03.2020

Alkeis-ja talutustunnit poikkeusolojen aikana

Tenavatunnit ja alkeiskurssit pyörivät nyt ratsastajan perheen oman talutuksen voimin. Mikäli perheestänne ei löydy sopivaa taluttajaa tai ette halua tänä aikana muuten ratsastaa niin sarjakortit jää odottamaan normaaliin toimintaan pääsyä. Joitain ryhmäaikoja voidaan joutua vaihtamaan,kun ratsastamaan palataan, jos jää ryhmästä pois ja muut jatkaa(varsinkin alkeiskurssilla saatetaan päästä jo niin paljon eteenpäin ettei voi samassa ryhmässä jatkaa). Varmasti uudet ajat kuitenkin löytyy, kun uudestaan päästään aloittamaan. Lähetämme linkin tähän päivitykseen kaikille niille, joilla ratsastaja, joka tarvitsee taluttajan. Toivomme pikaista vastausta, löytyykö oma taluttaja, tekstiviestillä tai whatsApp-viestillä. Niiden varaukset, jotka jää tauolle, talli poistaa kalenterista ja varataan uudestaan,kun perhe päättää aloittaa uudestaan. Näin ei tarvitse huolehtia jokaviikkoisesta perumisesta. Jos mietityttää oman taluttamisen osaamistaito niin kannattaa soittaa niin jutellaan.

Muut ryhmät, missä ei tarvita taluttajia, pyörivät normaalisti. Lue vielä aikaisempi kirjoitus; koronaviruksen välttämiseen ohjeet.

23.04.2021

Huomioi poikkeusolojen ohjeet, koronaviruksen välttämiseksi.

Tiedote 23. 4. 2021 päivitystä.

Seuraathan tätä ilmoitusta ennenkuin lähdet tunnillesi. Mikäli tuntienpitoon/ryhmäkokoihin tulee lisärajoituksia niin ohjeet tulee tänne. Niitä EI erikseen viestitetä tuntilaisille.

Mikäli tunti joudutaan perumaan kokonaan niin se poistuu myös Ratsukosta.

Ohjeet listattu helpoksi kokonaisuudeksi.

POIKKEUSOLOJEN OHJEET KORONAVIRUKSEN VÄLTTÄMISEKSI

 • Satulat ja suitset tuodaan valmiiksi karsinoiden eteen. Voit jättää ne myös tunnin jälkeen siihen. Näin satulahuoneessa ei tarvitse käydä.

 • Suosittelemme asiakkaita käyttämään niissä tiloissa maskia, missä et voi pitää turvavälejä. Eli käytännössä kypärähuone ja satulahuone, jos haluat niissä käydä. Tallissa pidetään turvavälit eikä jäädä käytävälle seisomaan.

 • Ilmoita, jos haluat valmiiksi laitetun hevosen ( jos siis itse et osaa laittaa tai halua mennä talliin sisälle). Meillä on hyvin ilmastoitu talli, jossa ilmanvaihto on ulkoilmaa vastaava ja tilat ovat väljät. Ovia pidetään myös auki ulos ja päätalli on ns. ulkoilmatalli eli käytännössä olet tallissakin ulkona. Pikkutallissa ollaan sisällä, mutta tilat on väljät ja ovet auki ulos.

 • Karsinoissa saa olla 1 henkilö kerrallaan. Eli henkilökunta ei tule auttamaan karsinaan. Jos tarvitset apua niin siirryt ensin itse pois karsinasta ja pidetään se 2m turvaväli.

 • -23.4. Kaverit voi tulla, kun pysytään ULKONA ja pidetään turvavälit. Ei talliin. Tunnit ulkona niin voi katsoa tunteja.

 • Pese kädet jo kotona, pidä hanskat kädessä kokoajan. Käytä saippuaa ja väh.20sek.huolellinen pesu. Jos joudut pesemään tallilla käsiäsi niin käytä aina saippuaa. Pyyhkeitä vaihdetaan kokoajan, mutta omaa pyyhettä ja käsidesiä voi kuljettaa myös repussa mukana.

 • Vältetään turhaa oleskelua tallilla. Katsomossa istukaa väljästi ja pitäkää turvavälit.

 • Koitetaan olla nopeita ja näppäriä laittamisissa niin oleskeluaika tallissa vähenee. Ulkona voi hyvin pitää turvavälit.

 • Ei liian aikaisin tallille pyörimään, kypärä-ja varustehuoneeseen yksi kerrallaan tai pyydä varusteet valmiiksi käytävälle

 • Hevosten varusteet voit jättää nyt käytävälle niin varustehuoneessa liikkuminen vähenee. Henkilökunta voi pestä kuolaimet päivän päätteeksi. Jos hevonen ei sinä päivänä jatka niin voit viedä varusteet varustehuoneeseen saakka, vältä yhtäaikaista oleskelua varustehuoneessa.

 • Jos perut tuntisi niin tee se ajoissa! Perumiset kuuluu hoitaa niinkuin ennenkin, että voi oman tunnin korvata myöhemmin.
  Nyt voi ja pitää jäädä flunssan takia kuitenkin kotiin eli jos joudut esim.kesken päivän karanteeniin ja heti ilmoitat siitä niin voit korvata tuntisi myöhemmin. Jos ilmoittaminen jää ihan viimetippaan tai et ilmoita ollenkaan niin tunti menee kortista.

 • Kaikki toimenpiteet, joissa oma perhe voi avustaa, vähentää ylimääräisiä kontakteja ja myös mahdollistaa aloittelijoiden tuntien pidon. Taluttajat omasta lähipiiristä niinkuin vuoden ajan onkin hyvin toiminut.

 • Säiden salliessa olemme ulkokentällä. Suurin osa tunneista siis jo ulkona. Maneesissa olemme myös ulkoilmatiloissa, mutta huolehdi turvaväleistä kulkuaukoissa/katsomossa.

 • Seuraa tallin kotisivujen www.niemenpellontalli.fi ajankohtaisia sivuja. Noudatamme viranomaisten ohjeita ja suomen ratsastajainliiton suosituksia käytännöissä. Ajankohtaiset-sivuja päivitetään sitä mukaa, kun uusia ohjeita tulee.

25.12.2018

Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry

Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry:n yhteistyötalli on Niemenpellon talli. Liittyessäsi seuraan saat mm. ratsastustunnit edullisemmin yhteistyötallilla sekä LähiTapiolan kattavan tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa aina hevosia hoidettaessa, ratsastettaessa sekä matkojen aikana tallille.


Jäsenmaksut vuodelle 2020 ovat:
- juniorijäsen (alle 19-vuotiaat) 60€
- seniorijäsen 67€
- Perhejäsen juniori 35€
- Perhejäsen seniori 40€
- Henkilökannatusjäsen 60€ (ei SRL:n etuja)
- Yrityskannatusjäsen 200€ (ei SRL:n etuja)

Kysy lisää seurasta, vastaamme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin. Saat meihin yhteyden sähköpostitse mikkelinurheiluratsastajat@gmail.com. Tallilla ollessasi voit myös kysyä lisää seurasta Maaritilta, Mari-Liinalta, Raila-Tuulia Surkalta ja Kati Pulkkiselta, kun he ovat tallilla.
Seuran löydät myös Facebookista Mikkelin Urheilu Ratsastajat Ry ja Instagramista @mikkelinurheiluratsastajat.

Tervetuloa uuteen seuraan!

04.05.2018

Ratsukko-varauskalenteriin on lisätty perhetunnus ominaisuus

Varauskalenteriin on tullut uutena ominaisuutena perhetunnus. Voit liittää perheen kaikki ratsastajat yhden käyttäjätunnuksen alle, näin tuntien hallinta on helppoa.

Katso ohjeet perhetunnuksen aktivointiin ja käyttöön tästä, kohdasta Ratsukko varauskalenterin käyttö.
HUOM! Huomioithan jo varattujen tuntien perumisen kun perhetunnuksen alle liitetään ratsastaja, jolle on tehty tuntivaraukset. Tästä löytyy tarkat ohjeet linkin takaa.