Ajankohtaista

25.08.2019

LÄNNENRATSASTUKSEN PERUSKURSSI alkaa 21.9.lauantaina klo.16

Kiinnostaako opetella jotain uutta? Tallillamme pääset kokeilemaan lännenratsastusta, niihin koulutetuilla hevosilla. Aidot, laadukkaat western-satulat, pitkät avo-ohjat, oikeat opit lajiin ja vankka vuosien kokemus lajista niin tallilla kuin hevosillakin.

Lännenratsastus sopii ihan kaiken ikäisille ja se ei vaadi kuin perustaidot ratsastuksesta.
Avut opetellaan alusta saakka, joten kurssilla aikaisempien ratsastusvuosien määrällä ei ole väliä. Tässä voi mm.herätellä vanhaa harrastusta uusiksi eloon; uudella tavalla!

Moni aikuinen onkin saanut lännenratsastuksen kautta uutta kipinää harrastukseensa.

Uuden opettelu on aina hauskaa!

Kurssilla tutustutaan monipuolisesti lännenratsastuksen lajeihin ja saatkin kurssilta hyvät perustaidot lajiin.

Tallilla on käytössä isoja ja pienikokoisia lännenratsastukseen koulutettuja hevosia, joten jokaiselle löytyy kyllä sopiva hevonen.

Kurssin kesto on 10h ja hinta 260e

Varatessasi maksat joko 50e varausmaksua ja loppu 210e kurssin alkaessa tai voit toki maksaa koko kurssin myös kerralla.

Peruskurssin jälkeen voit osallistua lännenratsastuksen viikkotunneille, joko vakiona tai halutessasi irtotuntilaisena.

Vaikka suurin osa tallimme lännenratsastajista on aikuisia niin laji sopii hyvin myös lapsille,jotka haluavat vaihtelua ratsastukseensa. "Länkkäritunti" voi olla esim. tavallisen tunnin lisänä . Tässä oppii samalla tekemään hyviä väistöjä ja peruutuksia ja käyttämään istuntaa ratsastuksessa. Mitään ristiriitaista ei perinteiseen ratsastustyyliin tule, joten lännenratsastustuntia voi käyttää myös istunnan ja koululiikkeiden parantamisessa. Lännenratsastustunnilla oppii myös itsenäiseen ratsastukseen ja tilan hahmottamiseen ja moneen muuhun,missä on hyötyä myös normaalitunnilla.

Tunnilla mennään paljon itsenäisesti tehtäviä (samalla tavalla kuin monet asiakkaamme ovat menneet working equitation tunneilla),joten lajin tunnit sopivat myös niille, jotka haluavat itse vaikuttaa tunnin kulkuun. Kerron mielelläni tuntien kulusta lisää puhelimitse, joten ota yhteyttä soittaen puh.050-5350791/Maarit Relander

Voit ilmoittautua myös viestillä, jos et tarvitse tarkempia lisätietoja lajista.

18.08.2019

Olemme tapahtumassa mukana.Tule tutustumaan!

Hepat jää tallille ja olemme sisätiloissa kertomassa tallimme toiminnasta. Esittelijöinä Mari-Liina Relander-Pöyry ja Kati Pulkkinen.
Mukana myös yhteistyöseuramme Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry.
Tapahtumatarjous kaikille siellä käyville ja opiskelijahinnathan nyt otetaan talveksi käyttöön myös. Näin tuemme myös opiskelijoiden mahdollisuutta harrastaa!

17.08.2019

ALKEISKURSSI ALKAA Lauantaina 7.9.2019 klo.14

Alkeiskurssin kesto on 12h ja hinta 300e.

Kurssille ilmoittaudutaan mieluiten soittaen 050-5350791 tai viestillä maarit.relander@kolumbus.fi

Tallimme on SRL:n (Suomen Ratsastajain Liitto ry) hyväksymä talli ja saat alkeiskurssille sitä kautta vakuutuksen.

Käytössä paljon erikokoisia poneja ja hevosiakin,joten esim.vanhempi voi halutessaan osallistua kurssille yhtäaikaa lapsensa kanssa.

Tervetuloa tutustumaan ratsastuksen maailmaan!

31.07.2019

Syksyn tunnit tulossa kalenteriin

Varauskalenteriin tulossa syksyn tunteja.

Kaikki tunnit eivät vielä kalenterissa näy, mutta lisäämme niitä sinne vähitellen. Oma vakioryhmä kannattaa kysyä soittaen tai viestillä ennenkuin varaat ryhmää, että ryhmän kokoonpano on sopiva.

Kaikille päiville pe-su tulee vakioryhmät! Jos siis ryhmiä ei vielä kalenterissa näy niin kysy soittaen sopivaa aikaa. Ratsastamaan pääsee kuitenkin jo heti,koska kesän ryhmiin pääsee mukaan.

Huomioi varatessasi,että varaat sen tuntimäärän ryhmään,minkä sitoudut käymään. Näin ryhmät täyttyvät tasaisesti.

ALKEISKURSSIT ALKAVAT myös pian koulujen alettua. Päivämäärät tarkentuvat pian. Seuraa siis sivujamme ja ilmoittaudu ratsastuksen pariin. Alkeiskurssit tulossa lapsille ja aikuisille.

04.04.2019

hevosenhoitotunti/heppakerho

Nyt opettelemaan turvallisesti hevosenhoitoa. Voit tulla joko yksittäisille kerroille tai varata 5 kertaa kerralla. SRL:n vakuutus voimassa myös kerhon ajan. Tämän kerhon voit varata suoraan varauskalenteristamme tai soittaa tai laittaa viestiä. Kerhoa pitää nuoriso-ja vapaa-ajanohjaaja Mari-Liina Relander-Pöyry.

25.12.2018

Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry

Uusi seura, Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry on perustettu. Seuran yhteistyötalli on Niemenpellon talli. Liittyessäsi seuraan saat mm. ratsastustunnit edullisemmin yhteistyötallilla sekä LähiTapiolan kattavan tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa aina hevosia hoidettaessa, ratsastettaessa sekä matkojen aikana tallille.

Voit liittyä seuraan heti ensi vuoden, 2019 alussa.

Jäsenmaksut vuodelle 2019 ovat:
- juniorijäsen (alle 19-vuotiaat) 60€
- seniorijäsen 67€
- Perhejäsen juniori 35€
- Perhejäsen seniori 40€
- Henkilökannatusjäsen 60€ (ei SRL:n etuja)
- Yrityskannatusjäsen 200€ (ei SRL:n etuja)

Kysy lisää seurasta, vastaamme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin. Saat meihin yhteyden sähköpostitse mikkelinurheiluratsastajat@gmail.com. Tallilla ollessasi voit myös kysyä lisää seurasta Maaritilta, Mari-Liinalta tai Satu Töröselta ja Satu Kupariselta kun he ovat tallilla.
Seuran löydät myös Facebookista Mikkelin Urheilu Ratsastajat Ry ja Instagramista @mikkelinurheiluratsastajat.

Tervetuloa uuteen seuraan!

09.08.2018

VAKIOTUNTIEN VARAAMINEN

Etsiessäsi sopivaa vakiotuntia talveksi, kannattaa varmistaa ryhmän taso soittamalla tai viestillä, ennenkuin varaat sitä kalenterista. Voimme laittaa puolestasi tunnin kalenteriin.

Varaathan myös irtotuntisi ajoissa!

Näin emme turhaan kerkeä poistamaan vajaalta näyttävää tuntia kalenterista. Tuntien minimikoko on yleensä 3 ratsastajaa, jos samalla päivällä on useita vajaita samantasoisia tunteja, saatamme joskus yhdistää ryhmiä. Kaikista muutoksista tulee aina viesti sähköpostiin varauskalenterin kautta.

Vakioryhmien maksimikoot vaihtelevat. Suurin osa ryhmistä on 6-7 ryhmiä . Ne ryhmät, joissa ratsastetaan paljon isoilla hevosilla on yleensä pienenpiä ryhmiä. Jos sinulla on esim. lapsi,joka tarvitsee pienen ryhmän oppimiseen niin ota yhteyttä; katsomme sopivan pienen ryhmän. Alkeiskursseilla voi hetkellisesti olla enemmänkin ratsastajia, mutta ryhmiä jaetaan sitten aina tarpeen tullen viimeistään jatkokurssille siirryttäessä.

Vakiotuntilaisilta toivomme sitoutumista omaan ryhmään. Jos et omalle tunnillesi pääse, voit perua ja etsiä korvaavan tunnin itsenäisesti kalenterista. Muistathan myös korttien käyttöajan. Rästitunnit tulee käyttää kortin voimassaoloaikana!

Tuntien aiheet tulee varauskalenteriin vasta lähempänä ajankohtaa. Vakiotunteja on useammanlaisia. Suurimmassa osassa ryhmiä on tuntijako ko,ko,es,ma(valoisana aikana).Talven ja pimeän tullessa emme viikolla iltatunneilla maastoile, mutta viikonloppuisin käymme myös maastossa. Talvella maastotuntien tilalla on vaihtelevasti istuntatunteja, ilman satulaa tunteja, working equitationia, askellajitunteja. Tuntijärjestys ryhmissä vaihtelee, jotta saamme hevosille vaihtelevan viikon eikä esim.estetunteja satu viikolle liikaa. Samantasoiset ryhmät menevät siis eri ratsastuslajeja samanmäärän, vaikka viikoittain on ohjelma eri.

Ryhmissä on selkeät tuntisuunnitelmat ja pyrimme siihen, että ne, jotka haluavat suorittaa SRL:n tasomerkkejä, saisivat tarvittavat taidot ihan perustunneilla.

Emme tuputa ja painosta merkkien suorittamiseen. Jokainen joka niitä haluaa suorittaa,voi kysyä suorittamismahdollisuudesta ja ilmoitustaulullakin lukee infoa asiasta. Kaikki eivät halua suorittaa tasoja ja kilpailla ja heille on mukavampi, kun ei tule paineita suorittamiseen. Yhteistyökumppanimme on ratsastusseura Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry, jonka kautta järjestyy esim. merkkien suorittaminen.

SRL.n hyväksymissä talleissa ratsastajat liittyvät joko johonkin ratsastusseuraan tai hankkivat SRL:sta green card-kortin. Tätä kautta ratsastajat saavat tarvitsemansa vakuutuksen ratsastusharrastukseen ja kilpailemiseen. Huolehdithan itse, että vakuutuksesi on kunnossa.mm.kilpaileminen on monissa omissa vakuutuksissa rajattu pois ja tämä tulee huomioida myös tallikilpailuihin osallistuessa.

Satunnaisratsastajat, ratsastusvaelluksiin osallistuvat ja alkeiskurssilaiset ovat vakuutettuja SRL;n satunnaisratsastaja-vakuutuksella.

12.05.2018

Minä olen Missy

Minnin varsa on pian kuukauden ikäinen. Kaunis pikkuinen on saanut nimen ja enemmän varsan kuulumisia pääset lukemaan uusimmasta blogikirjoituksesta
https://www.ratsukko.com/blog/mina-olen-missy

04.05.2018

Ratsukko-varauskalenteriin on lisätty perhetunnus ominaisuus

Varauskalenteriin on tullut uutena ominaisuutena perhetunnus. Voit liittää perheen kaikki ratsastajat yhden käyttäjätunnuksen alle, näin tuntien hallinta on helppoa.

Katso ohjeet perhetunnuksen aktivointiin ja käyttöön tästä, kohdasta Ratsukko varauskalenterin käyttö.
HUOM! Huomioithan jo varattujen tuntien perumisen kun perhetunnuksen alle liitetään ratsastaja, jolle on tehty tuntivaraukset. Tästä löytyy tarkat ohjeet linkin takaa.