Talli tiedottaa ajankohtaisista asioista

09.08.2018

VAKIOTUNTIEN VARAAMINEN

Etsiessäsi sopivaa vakiotuntia talveksi, kannattaa varmistaa ryhmän taso soittamalla tai viestillä, ennenkuin varaat sitä kalenterista. Voimme laittaa puolestasi tunnin kalenteriin. Ryhmiä on tehty paljon ja jos joku ryhmä jää vajaaksi niin talli pidättää oikeuden yhdistää samantasoisia ryhmiä. Kysymme toki, mikä päivä ratsastajalle sopii. Varaathan myös irtotuntisi ajoissa! Näin emme turhaan kerkeä poistamaan vajaalta näyttävää tuntia kalenterista.

Vakiotuntilaisilta toivomme sitoutumista omaan ryhmään. Jos et omalle tunnillesi pääse, voit perua ja etsiä korvaavan tunnin itsenäisesti kalenterista. Muistathan myös korttien käyttöajan. Rästitunnit tulee käyttää kortin voimassaoloaikana.

Tuntien aiheet tulee varauskalenteriin vasta lähempänä ajankohtaa. Vakiotunteja on useammanlaisia. Suurimmassa osassa ryhmiä on tuntijako ko,ko,es,ma(valoisana aikana).Talven ja pimeän tullessa emme viikolla iltatunneilla maastoile, mutta viikonloppuisin käymme myös maastossa. Talvella maastotuntien tilalla on vaihtelevasti istuntatunteja, ilman satulaa tunteja, working equitationia, askellajitunteja. Tuntijärjestys ryhmissä vaihtelee, jotta saamme hevosille vaihtelevan viikon eikä esim.estetunteja satu viikolle liikaa. Samantasoiset ryhmät menevät siis eri ratsastuslajeja samanmäärän, vaikka viikoittain on ohjelma eri.

Valmennustyyppiset ryhmät ovat 5-6 henkilön ryhmiä, mutta kuitenkin normaalihintaisia. Näissä ryhmissä on vain koulu-ja estetunteja ja niihin voi toivoa vakiohevosia.

Ryhmissä on selkeät tuntisuunnitelmat ja pyrimme siihen, että ne, jotka haluavat suorittaa SRL:n tasomerkkejä, saisivat tarvittavat taidot ihan perustunneilla. Yhteistyökumppanimme on ratsastusseura M-Riders, jonka kautta järjestyy aina merkkien suorittaminen.

SRL.n hyväksymissä talleissa ratsastajat liittyvät joko johonkin ratsastusseuraan tai hankkivat SRL:sta green card-kortin. Tätä kautta ratsastajat saavat tarvitsemansa vakuutuksen ratsastusharrastukseen. Huolehdithan itse, että vakuutuksesi on kunnossa.

Satunnaisratsastajat ja alkeiskurssilaiset ovat vakuutettuja SRL;n satunnaisratsastaja-vakuutuksella.

02.08.2018

TALLIN HARJOITUSKOULUKILPAILUT 2.9.sunnuntaina alkaen klo.11

Syksyn tullen alkaa vakiotuntien myötä myös kilpailujen järjestäminen. Talli järjestää omia kilpailuja tallin tuntiratsastajille, sekä myös ratsastusseura M-Riders pitää syksyllä 1-tason kilpailut koulu-ja esteratsastuksessa. Luokat on samat kuin tulevissa 1-tason kilpailuissa, joten nämä käyvät hyvin harjoitteluksi niitä varten.

Luokat:

Helppo D:3,

perusmerkki,

c-merkki

b-merkki

Harjoituskilpailujen tarkoitus on kartoittaa omaa taitotasoa ja luoda tavoitteita tulevalle ratsastuskaudelle. Saat myös tuntumaa kilpailemiseen ja jos haluat suorittaa SRL:n merkkejä niin tässä on hyvä käydä harjoittelemassa rataa ja ratsastaa merkkisuoritus sitten 1-tason kilpailuissa. Tallin kisoihin et tarvitse kilpailulupaa. Saat suorituksestasi kirjallisen arvioinnin ja vinkkejä mitä voisi harjoitella lisää ja mikä menee jo hyvin. Omaa kehittymistä voi hyvin myös seurata harjoituskilpailujen ratojen perusteella,vaikka ei merkkejä haluaisikaan suorittaa.

Luokkia on monentasoisille ja harjoittelemme luokissa olevia asioita ratsastustunneilla. Teemme myös erikseen lisätunteja niille,jotka haluavat harjoitella enemmän.

Luokkiin osallistumismaksu on 20e, et maksa erikseen enää hevosmaksua.Kaikkia osallistuneita muistetaan palkintojenjaossa ja luokissa sijoittuneille on ruusukkeet ja parhaalle tavarapalkinto.

Kilpailut on tarkoitettu tuntiratsastajille tuntihevosilla tai tallilla hevostaan pitäville yksityisille hevosen omistajille hevosineen.

Kilpailut järjestetään,mikäli ilmoittautuneita vähintään 20 kpl 24.8. mennessä.

Ilmoittatumiset ovat sitovia ja ne maksetaan, kun minimi-lähtijämäärä on ilmoittautunut.

Ilmoittautumiset suoraan Maaritille. Hevoset menee rajoitetun määrän, joten ilmoittaudu SOITTAEN niin ilmoittatumisvaiheessa jo selviää, onko haluamasi hevonen vielä vapaana.

puh:050-5350791/Maarit Relander

26.07.2018

LASTEN ALKEISKURSSI ja SYKSYN VAKIOTUNNIT ALKAVAT

Hieno kesä jatkuu, mutta aika on miettiä jo syksynkin harrastuksia. Varauskalenterista voi varata vakiotunnin, kun olet ensin tarkistanut Maaritilta soittaen/viestillä,että ryhmä sopii sinulle. Maaritille 050-5350791 tai laittamalla viestiä. Voimme myös laittaa sinne puolestasi tunnit, kun kerrot mille päivälle haluaisit. Nyt kannattaa ryhmä jo varata, että varmasti pääsee halauamalleen päivälle.

Syksyn ryhmien alustava jako löytyy TUNTISUUNNITELMASTA

Syksyn ryhmiin laitamme tuntisisältöä vasta lähempänä ko.tuntia varauskalenteriin. Ryhmän taso näkyy, kuten myös erikseen aikuisryhmät, estepainoitteiset ja western yms.erityiset ryhmät.

LASTEN ALKEISKURSSI ALKAA KESKIVIIKKONA 15.8.2018 klo17:00 Tämä täyttyi jo,joten teimme uuden:

UUSI Lasten alkeiskurssi alkaa 25.8.lauantaina klo.11

Kurssi kestää 12h ja hinta on 300e. Kurssia varatessasi maksat ensin varausmaksun 50e ja loppumaksun,250e, viim. tullessasi tunnille. Voit myös maksaa koko kurssin kerralla. Kurssiin kuuluu paljon myös hoitamista. Ratsastajat pääsevät aina hoitamaan ohjauksessa ratsuaan, kunhan saapuvat vain paikalle 10:30. Hoitoajasta ei veloiteta erikseen.

½h ja 1h opetustalutus lapsille on alkeiskurssin alkamispäivään asti keskiviikkona 8.8. klo.17:00 ja 18.8.lauantaina klo 13 Nämä voit varata varauskalenterista ja soittaa/laittaa viestiä. 30min talutusratsastukset jatkuvat talvella vielä lauantaisin klo.13.

22.07.2018

Match Show Niemenpellon Tallilla 21.7.2018

Yhteistyöseuramme M-Ridersin kanssa järjestetty mätsäri sujui suunnitelmien mukaan ja kiva oli taas järjestää vähän erilainen päivä hevosihmisten iloksi.

Luokkia oli hevosille, poneille, islanninhevosille ja jopa aaseille. Match Show:ssa esiinnytään pareittain, joista yleensä toinen pääsee jatkoon (joskus tasapuoliset parit menevät jatkoon molemmat) ja lopulta luokkavoittajat etenevät BIS- kehään. Tässä muutama kuva päivältä ja tulokset BIS-kehästä.

BIS1 Welsh B Toxis Kiss du Marssu
BIS2 Eestin urheiluhevonen Jackpot
BIS3 Aasi Lunda´s Lucia Maria
BIS4 Islanninhevonen Gáfa fra´Niemenpelto
Paras esittäjä Carita Ijäs
Paras Junior handler oli Saana Leskinen, kuvassa. Saana esitti oman hoitoponinsa Niemenpellon Topazin.

12.07.2018

Match Show Niemenpellon Tallilla, ilmoittautumisaikaa jatkettu 20.7. klo.12 saakka

06.07.2018

UUSI Centered Riding-painoitteinen istuntakurssi varattavissa 27.-28.7.

UUSI Centered Riding painotteinen-viikonloppukurssi

Centered Riding- painoitteinen istuntakurssi

  • Ajankohta: 27.-28.7.2018
  • Kesto: 2 pvää pe klo 16-20 , la 14-18
  • Hinta: 120€

Opettajana Centered Riding- ohjaaja Maarit Relander. Haluatko oppia ratsastamaan pienemmillä avuilla ja löytää tehokkaan, mutta keveän tyylin ratsastaa?
Lue lisää Centered Ridingista tästä.

Kurssi sisältää myös teoriaa ja maastakäsin tehtäviä harjoituksia.

Majoitusmahdollisuus aikuisille Saimaanranta-kesämökillämme. Kysy lisää!

12.06.2018

Kesäajan tuntien varaukset

Kesällä on paljon tunteja, joille voi tulla mukaan myös irtotuntilaisena. Voit tehdä tunnukset ja varata tunnin kalenterin kautta tai myös soittaa 050-5350791 tai laittaa vaikkapa viestin helposti WhatsApp yhteyttä käyttäen. Sähköpostiakin voi käyttää, mutta vain jos varaat jonnekin useamman päivän päähän tuntia.

Ainoa paussi meillä tunneista on Juhannusviikonloppuna. Jos sopivaa tuntia ei jo varauskalenterista löydy valmiiksi niin SOITA, otamme tunteja myös tilauksesta ja laitamme sitten sen jälkeen ne muillekin varattavaksi kalenteriin.

Vakioasiakkaiden tuntivaraukset ja -peruutukset tehdään normaalisti Ratsukko-varauskalenterin kautta, viime hetken varaukset ja peruutukset soittaen.

21.05.2018

Laitumelle lasku-tapahtuma 22.5. klo.20

Hevoset pääsevät taas kirmailemaan laitumille ja tätä hevosten riemua saa tulla katsomaan.

Autot ohjataan ratsastuskentälle niin mahtuu paremmin porukkaa paikalle.

Niemenpellon Tallin Laitumelle lasku-ratsastuskortti tarjoukset. Tarjoushinnat on voimassa 22.-23.5.2018

Talutusratsastuksiin tarjoushinnat :

10vkoa voimassa 10x30min. tallin taluttajalla 150e(norm.180e)
10 vkoa voimassa 10x 1h sis. talutus tallilta 250e (norm.290e)
Ilman talutusta ratsastuskortit:10vkoa voimassa 10h 220e tähän vakioaika tunnille.

Sekä 10h, että 20h normaalihintaisille ratsastuskorteille annamme jatkoajan kesälomakuukauden verran eli NYT touko-kesäkuun aikana ostettuihin kortteihin tulee 1kk lisää : 240e 10h 4kk voimassa 420e 20h 4kk voimassa.
-Voit siis huoletta ostaa sarjakortin ja jatkaa siitä sitten syksyllä!
Kortin voi maksaa suoraan tilille FI21 527166 20004158 ja laittaa viestin, tarjouskortti.

12.05.2018

Minä olen Missy

Minnin varsa on pian kuukauden ikäinen. Kaunis pikkuinen on saanut nimen ja enemmän varsan kuulumisia pääset lukemaan uusimmasta blogikirjoituksesta
https://www.ratsukko.com/blog/mina-olen-missy

04.05.2018

Ratsukko-varauskalenteriin on lisätty perhetunnus ominaisuus

Varauskalenteriin on tullut uutena ominaisuutena perhetunnus. Voit liittää perheen kaikki ratsastajat yhden käyttäjätunnuksen alle, näin tuntien hallinta on helppoa.

Katso ohjeet perhetunnuksen aktivointiin ja käyttöön tästä, kohdasta Ratsukko varauskalenterin käyttö.
HUOM! Huomioithan jo varattujen tuntien perumisen kun perhetunnuksen alle liitetään ratsastaja, jolle on tehty tuntivaraukset. Tästä löytyy tarkat ohjeet linkin takaa.

01.05.2018

Hauskaa Vappua kaikille !

Kevät tulee kohisten , kuva jää tänne Vapun jälkeenkin muistuttamaan, että hauskaa voi pitää ihan jokaisena päivänä.Otetaan keväästä ja tulevasta kesästä kaikki irti. Nautitaan lämmöstä ja hauskasta harrastuksesta. Kuvassa shetlanninponi-jalostusori Seva Ultimate.

24.04.2018

Kevään 2018 ensimmäinen varsa on syntynyt

Minnin kaunis mustankirjava tammavarsa syntyi 19.4.2018. Mitä kaikkea varsan elämässä tapahtuu sen kasvaessa osaavaksi ja turvalliseksi asiakasratsuksi? Jaamme varsan elämänvaiheita myös sinulle blogissa, jonka löydät jatkossa kotisivuiltamme.

Ensimmäinen blogikirjoitus löytyy ratsukko.com sivulta,
https://www.ratsukko.com/blog/varsasta-osaavaksi-ja-turvalliseksi-asiakasratsuksi

Upeat kuvat varsasta ja Minni-emästä ovat Elli Pölhön kuvia, joita löydät myös lisää kotisivun Galleriasta.

12.02.2018

Kesän 2018 kurssit varattavissa

Käy kurkkaamassa Kurssit -linkin kautta tulevan kesän laaja kurssitarjonta.
Ohjelmassa on paljon kursseja niin lapsille kuin aikuisillekin sekä aloitteleville että kokeneille ratsastajille.

12.02.2018

M-Riders on tallimme yhteistyökumppani

Tallimme yhteistyöseura on M-Riders.
Liittymällä seuraan saat alennuksia tietyistä tallilla järjestettävistä kursseista ja pääset osallistumaan myös Srl:n kilpailuihin.

Etuihin kuuluu myös mm.Hippos-lehti ja merkkisuoritusten teko, joita voi nyt tallillamme tehdä.
Ratsastajan tapaturmavakuutus sekä seuran järjestämä kimpparetki hevostapahtumaan edullisella kyydillä.
Seuraan kuulumista suositellaan, vaikka se ei pakollista olekaan.

Tutustu lisää seuran sivuilta https://www.m-riders.fi/

05.02.2018

Vapaita paikkoja ratsastustunneille

Näet varauskalenterimme kautta viikkotuntien vapaat paikat. Voit varata tunnin kalenterin kautta, kun olet saanut käyttäjätunnuksen tallilta tai luonut itsellesi tunnukset täältä.
Jos tulet tunnille ensimmäistä kertaa, varaa tunti soittamalla niin sopiva tuntikin löytyy parhaiten.
p. 050 5350791 / Maarit.

Tuntien lisäksi meillä on laaja valikoima kesäkursseja, joista saat lisää tietoa Kurssit sivulta.
Erikokoisia poneja ja hevosia meiltä löytyy paljon ja ratsua saa myös toivoa.

08.01.2018

Ohjeita talviratsastukseen

Talvella pukeutuminen

Maastoon mentäessä varaa kypärämyssy tai sen puuttuessa ohut huivikin suojaa korvia. Ohut putkihuivi on tähän tarkoitukseen ihan loistava.

Yleensä ensin alkaa palelemaan sormia ja varpaita ja reisiä, joten kiinnitä pukeutumisessa huomioita näihin.

  • Paksut hanskat,myös rukkasilla voi ratsastaa, parempi vähän isot hanskat kuin palelevat sormet. Jos laitat päällekkäin hanskoja,katso,että sormiin jää liikutteluvaraa
  • Kengiksi kannattaa varata riittävän isot kengät ja villasukkaa sisälle. Villasukka lämmittää paremmin, jos puet sen väärinpäin, ensin villasukka ja sitten riittävän väljä tennissukka päälle. Kesäratsastukenkä ja kumppari on kylmä talvella. Kuomatkin kelpaa hyvin ratsastukseen, jos kannallista kenkää ei ole
  • Katso myös talvikengissä, ettei niissä ole roikkuvia nauhoja ja lippoja, joihin jalustin takertuu helposti
  • Housuiksi kannattaa varata toppahousut. Jos toppahousuja ei ole niin monta kerrosta väljää vaatetta. Pelkät kesähousut ja yhdet kalsarit eivät pakkasella riitä
  • Tunninpitäjä varaa oikeuden jättää maastoretkeltä pois tai palauttaa kesken tunnin palelevan ratsastajan. Maksu menee kuitenkin koko retkestä. Takaisin kääntyminen haittaa myös muita, joten pukeutuessasi ajattele myös muita ratsastajia!
  • Myös maneesissa palelee, jos pukeutuu -20c pakkasessa kuin kesällä. Pukeutumisessa kannattaa käyttää järkeä, ratsastustunnista saat enemmän irti, kun et palele