Ajankohtaista

13.04.2024

Tunnit siirtyy ulos

Ulkokentälle jo päästään. Sään salliessa siis pukeudu sen mukaan,että saattaa tulla ha olla viileämpää kuin maneesissa. Ulkona on kumminkin kiva taas ratsastaa.

02.04.2024

Este-ja working equitation kilpailut 11.5. KILPAILUKUTSU

Kilpailukutsu

Kevään tallikilpailuissa working equitation ja esteratsastus. Kaikissa luokissa saa pukeutua ja pukea myös ratsunsa rooliasuun.
Parhaat puvut päivän mittaan palkitaan.

Working Equitationissa jaetaan osallistujat isoihin ja pieniin ratsastajiin ja rata tehdään ratsastajien taitotason mukaan.
Tehtävät on tunneilta tuttuja tehtäviä.

Estekilpailuissa useampi luokka, että kaikentasoiset pääsevät osallistumaan.

1. Puomiluokka-sopii aloittelijoille ja ihan talutettavillekin. Kaikille,joilla hyppäämistä ei olla vielä paljoa tehty.

2. 30cm. Sopii sinulle,joka olet jo hypännyt tunneilla enemmän kuin yhden esteen eli pystyt kääntämään esteeltä toiselle. Tämän kokoisista esteitä alkaa varsinainen hyppääminen.

3. 40-50cm Olet jo hypännyt aika paljonkin esteitä ja 50cm onnistuu tunneilla.

5. 60cm

Osallistumismaksu on samalla hevosen varausmaksu (sitä ei palauteta syystä riippumatta ).
Mikäli talli joutuisi perumaan kilpailut niin silloin maksut siirtyy seuraavaan kilpailuajankohtaan tai palautetaan.

Osallistumismaksu 35e/luokka ja se maksetaan Jyrki Relanderin tilille FI 21 527166 20004158 samalla, kun olet sopinut tallin kanssa kisahevosestasi. Kuitti maksusta nroon.050-5350791/Maarit maksu katsotaan tapahtuneeksi vasta,kun kuitti on toimitettu.
Joka kilpailuissa joiltain osallistujilta joutuu maksuja kyselemään vielä kisaviikolla niin huolehdithan nyt kuitin niin osallistumisesi on varma.

Tallikilpailuissa noudatetaan soveltuvin osin SRL:n sääntöjä. Et tarvitse kuitenkaan kilpailuasua, siistit vaatteet riittää ja nyt tosiaan saa pukeutuakin, kunhan asu on ratsastukseen turvallinen. Ei liian liehuvia osia, mitkä voi jäädä esteisiin kiinni tai säikyttää hevosen.
Kilpailunumero olisi hyvä olla hihassa. Sen voi tehdä myös vaikka itse ellei halua ostaa. Numeron saa tietää, kun listat tehdään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Olemme Suomen ratsastajainliiton jäsentalli ja kilpailuissa täytyy ratsastajan ottaa vakuutus joko liittymällä ratsastuseuraan tai hankkimalla pelkkä vakuutus greencardin kautta. Talli on yhteistyössä Mikkelin Urheilu Ratsastajien (MUR) kanssa.

Kisoissa yhteistyökumppanina MUR, joka pitää mm.kanttiinia ja sponsoroi osaa luokista.

Kilpailut on tarkoitettu tuntiratsuilla ratsastaville ja tallilla hoidossa oleville hevosille. Ulkopuolisia ratsukoita emme ota hevostautien välttämiseksi.

Ilmoittautuminen alkaa 7.4. sunnuntaina klo 14.30 ja ilmoittautumiset otetaan vastaan whatsApp-viestillä tai tekstiviestillä tämän päivän ajan. Viestit avataan aikajärjestyksessä. Myöhemmin voi myös soittaa. Laitathan viestiin hevostoiveesi ja mahdolliset varatoiveet. Näin voit saada heti varahevosen, jos ykköstoive on jo täynnä. Kilpailuihin kannattaa toivoa hevosta,jolla on ratsastanut tunneillakin paljon.
Kun hevonen on varattu niin jaamme sitä hevosta kisoihin asti mahdollisimman palöjon tunneille. Älä kuitenkaan varaa hevosta,jolla et ole koskaan ratsastanut, kuukausi on lyhyt aika harjoitella tuntemattomalla hevosella.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.5. maanantaina.

Kaikki osallistujat ovat velvoitettuja osallistumaan myös kisapäivänä talkoisiin. Talkootehtäviä johtaa Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry
Tämä ei tarkoita konkreettista paikallaolovelvoitetta vaan talkoisiin voi osallistua hankkimalla ratsastusseuran pitämään kanttiiniin myytävää. Talkoovastaava jakaa talkootehtävät tasapuolisesti . Kisoissa tarvitaan hevospuolen osaajia verryttelyvalvontaan ja talliapulaiseksi. Muihin tehtäviin, esim. makkaranpaistoon ja parkkipaikan näyttäjäksi kisojen alkuun soveltuu varmasti usea vanhempi.

Talkoohetket ei kestä kokopäivää vaan ajat on asialliset. Isolla porukalla voi oman kortensa kantaa kekoon melko pienellä panostuksella. Talkoot mahdollistavat kilpailupäivän toteutumisen, joten jo kiitos etukäteen,että ymmärrät miksi kaikissa urheilutapahtumissa näin toimitaan.

Hauskaa kisapäivää osottamaan ja ilmoittautumaan !

04.01.2024

Alkeiskurssi alkaa 13.1. Lauantaina

Alkeiskurssille mahtuu hyvin mukaan.
Tallin taluttajalla kurssin hinta 360e ja omalla taluttajalla 330e
Kurssin voi maksaa myös osissa!
Kovilla pakkasilla tunti siirtyy,joten pakkasia ei kannata säikähtää.
Samalla kellonajalla myös 30min.talutusratsastus. tallin taluttajalla 25e ja omalla taluttajalla 20e ja näistäkin hinta putoaa,jos ottaa sarjana.

Meillä on lapsille ja nuorille erikokoisia poneja ja hevosia. Oli aloittaja pituudeltaan 130cm tai 170cm niin sopiva ratsu kyllä löytyy!

Tallin on Suomen ratsastajainliiton jäsentalli ja alkeiskurssilaiset ja talutusratsastuksessa käyvät ovat vakuutettuja sitä kautta.

Tallilla on maneesi, joten lumipyryt ja viimat ei haittaa.
Voit varata halutessasi tunnin myös sähköisestä varauskalenterista.

26.12.2023

Kevään 2024 tunnit varattavissa

Nyt on hyvä aika varata kevätkauden tunnit. Tunneissa on paljon erilaisia, on lapsille ja junnuille niin rauhallista kuin räväkämpääkin ryhmää. On ryhmiä poneista pitäville ja enemmän hevosryhmää. Aikuisille ja isoille junnuille(noin 15v ja yli) on omat tuntinsa ja niissä löytyy estepainoitteisia ja koulupainoitteisia, rauhallisia ja reippaita ryhmiä. Tunteja on tehty monenlaisia,että kaikentyyppiset ratsastajat pääsisivät ryhmään,jossa on luontevaa harrastaa.

On tärkeää, että ryhmä on tasoltaan sopiva, lue ohjeet Hopotista tallin ajankohtaisista, miten valikoit sopivan tason. Ja ryhmän varmistaminen on helppoa vaikkapa viestillä.

Tuntikalenterimme löytyy tuntikalenteri sivun kautta. Sieltä siirrytään sähköiseen varauskalenteriin "Hopotiin" , jonne luodaan tunnukset, laitetaan Niemenpellon Talli suosikiksi ja näin näyt meillä asiakkaana ja pääset suoraan varaamaan tunteja.

Hopotin kautta kulkee pääsääntöisesti maksuliikenne, mutta meillä käy myös käteinen ja liikuntaedut epassi, smartum ja edenred.
Näitä käyttäessäsi varaa tunnit numerosta 050-5350791/Maarit voit käyttää myös WhatsApp-viestejä. Katso soittoajat

Talli varaa mahdollisuuden yhdistää tunteja niiden jäädessä vajaiksi. Minimikoko ryhmälle on 3 hlöä ja mikäli samantasoisia ryhmiä on samalle päivälle vajaana niin yhdistämme ryhmät. Syyskaudella ryhmät olivat täynnä ja kaikki eivät mahtuneetkaan,joten nyt on tehty uusia ryhmiä ja katsotaan täyttyykö kaikki vai riittääkö syksyn ryhmät.

29.12.2022

Niemenpellon Talli 30vuotta

Niemenpellon Talli on toiminut jo 30vuotta. Juhlavuoden kunniaksi palautimme tallin alkuperäisen logon käyttöön.

Tallimme on siis jo toiminut todella kauan ja kehittänyt vuosien varrella kokoajan toimintaansa niin, että tänä päivänä tallin hevosmateriaali on monipuolista ja tilat maneesin ja uuden ratsutallin myötä tätä päivää.

Olemme kehittäneet kotisivumme laajaksi tietopaketiksi , josta hevosharrastajat löytävät tietoa useasta ratsastuksen lajista.

Tallillamme onkin tunteja ja kursseja mm. lajeissa ; Centered Riding, lännenratsastus, Working Equitation, ratsastusjousiammunta, vaellukset, ratsastajan oheisliikunta, heppajumppa, maastakäsittely,historiallinen ratsastus , hevostaidot ja kärryillä ajaminen.
Olemme halunneet tuoda ratsastuskoulun arkeen muutakin hevosmaailmaa kuin perinteiset koulu,-este -ja maastotunnit, vaikka niihin toimintamme perustuukin.

Siirryimme Mikkelissä ensimmäisenä sähköisen ajanvarausjärjestelmän käyttöön ja se onkin tuonut asiakkaillemme helppoutta tuntien varaamiseen. Olemme aktiivisia myös somessa ja päivitämme instagramissa @niemenpellontalli_virallinen mm. #niemenpellontalli ja #tallinarkipyörii postauksia, joissa ihmiset pääsevät tutustumaan , mitä tallilla tehdään ratsastustuntien ulkopuolella. Kasvatamme hevosia ja poneja ja myös kasvatustoiminta tulee tätä kautta tutuksi.

Olemme panostaneet opettajien ja tallihenkilökunnan kouluttautumiseen ja pysyneet kehityksen harjalla.
Liityimme Suomen ratsastajainliiton jäsentalliksi vuosien varrella ja perustimme tallille oman ratsastusseuran
Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry.

Jo hyvissäajoin mietimme myös yrityksemme hiilijalanjälkeä ja tallillamme on jo usean vuoden ajan ollut mm. aurinkopaneelit tuottamassa ekologista sähköä.

Meillä on harrastajaystävällinen ilmapiiri. Meillä voit harrastaa oli tasosi ratsastajana ihan aloittelija tai olet jo ratsastanut vuosia.
Kaikki ovat samanarvoisia harrastajia taustaan ja osaamiseen katsomatta.
Meillä pääsee hoitamaan ja touhuamaan hevosten kanssa kaikenlaista, auttamassa on henkilökunta ja mukavat hevostenhoitajat.

Olemme se talli ja paikka, jonne on helppo tulla- juuri sellaisena kuin olet!

30.10.2021

Tallimme on Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli

Suomen Ratsastajainliittolla, SRL:lla, on tietyt kriteerit hyväksymilleen jäsentalleille.
Jäsentallit tarjoavat monipuolisia ja laadukkaita hevosalan palveluja ja omaavat vahvan ammatillisen osaamisen liittyen hevosten hyvinvointiin,
turvalliseen toimintaan sekä laadukkaaseen asiakaspalveluun. Opettajilla, ohjaajilla sekä maastoretkien vetäjillä on hevosalan koulutus.

Tervetuloa tallillemme!