Ajankohtaista

12.10.2018

Estekilpailut 14.10.2018

Hienosti meno kisapäivä. Kiitos taas kaikille kilpailijoille taustajoukkoineen. Sponsorina palkintoja hommatessa toimi Mikkelin Hankkija, jolle kuuluu myös suurkiitos. Kaikki kisaajat saivat palkinnoksi lahjakortin Mikkelin Hankkijalle ja ruusukkeet tuli vielä sijoittuneille.

Tulokset laitamme lähiaikoina tänne sivuille kuvien kanssa.

LUOKKA 1. PUOMILUOKKA 1.

Arvostelumenetelmä A.0.0 =Ratsukot, jotka ovat selvittäneet perusradan virhepisteittä, ovat tasavertaisia ensimmäisellä sijalla.
Ei uusintaa

1.Iina Pöyhönen- Niemenpellon Minni

2.Matilda Pyy-Vatnadis frá Ytz

3.Aino Kaurio- Niemenpellon Topaz

4.Ella Hämäläinen-Fifila frá Niemenpelto

LUOKKA 2. 30-40cm - Arvostelumenetelmä A.0.0 Ei uusintaa

ensimmäinen veryttelyryhmä

5.Eveliina Hokkanen- E.E.Ofeig

6.Elviira Ukonmäki-Niemenpellon Zinah

7.Tua Tolvanen-Vatnadis frá Ytz

8.Elsi Parkkinen-Gipa frá Niemenpelto

9.Tia-Maria Sihvonen-Ziruliina

10.Miia Lappalainen- Niemenpellon Quartz

toinen veryttelyryhmä

11.Saga-Sofia Puttonen-Fifila frá Niemenpelto

12.Eevi Tuukkanen-E.E.Ofeig

13.Kerttu Purhonen-Niemenpellon Zinah

14.Tua Tolvanen-Ronaldho

15.Maria Rikkonen- Niemenpellon Topaz

16.Hetti Pajunen- Niemenpellon Minni

kolmas veryttelyryhmä

17.Lotta Häkkänen-Pilona

18.Olivia Savolainen-Niemenpellon Zinah

19.Eetu Autere-Kvistur frá Haekingsdal

20.Emmi Jokinen-Polina

21.Mila Kakriainen-Lissu

Palkintojen jako

Keppari-näyttely

22.Iina Pöyhönen,islanninhevonen, Valkovuokko ”Vuokko”

23.Iiris Tahvonen- Irlannin cob, Adalysia

24.Elsi Parkkinen,Quarterhevonen, Adelein

25. Iiris Häkkinen-shetlanninponi, Flash

26.Olivia Savolainen, islanninhevonen, Lumihiutale

27.Anna Pöyhönen, shetlanninponi 7v, Tähden Tuikku ”Tähti”

28.Maisa Kiljunen-Austraalianponi, MLS Shadow in my room

29.Eevi Tuukkanen-Suomenhevonen, Sara

Palkintojen jako

luokka 3. 40-50cm

4.3. AM 5 =Perusradalla pienimmän virhepistemäärän saavuttaneet ratsukot uusivat. Uusinnassa paremmuuden ratkaisevat virhepisteet ja aika. Muut ratsukot sijoittuvat perusradan virhepisteiden ja ajan perusteella

ensimmäinen veryttelyryhmä

30.Meeri Ruuskanen-Niemenpellon Zinah

31.Taru Potinkara- E.E.Ofeig

32.Saga-Sofia Puttonen-Fifila frá Niemenpelto

33.Saana Leskinen-Dudek

34.Loviisa Ryhänen- Niemenpellon Quartz

35.Henna Ukkonen- Tuulen Natasha

toinen veryttelyryhmä

36.Anna Pöyhönen-Fifila frá Niemenpelto

37.Reeta Pajunen-Einstök frá Laekjarbakka

38.Sofia Kukkasniemi-Erts

39.Maisa Kiljunen-Niemenpellon Quartz

40.Emma Kontinen-Dudek

Palkintojen jako

60cm yhteensä 4.3. AM 5

ensimmäinen veryttelyryhmä

41.Aino Liukkonen-Einstök frá Laekjarbakka

42.Sanna Aaltonen- Tuulen Natasha

43.Aino Putkonen-Dudek

toinen veryttelyryhmä

44. Pirita Pesu- Tuulen Natasha

45.Kati Pulkkinen- Larssen

46.Reeta Pajunen-Einstök frá Laekjarbakka

47.Eetu Autere-Kvistur frá Haekingsdal

Palkintojen jako

23.09.2018

4H-HEPPAKERHO ALKAA 6.10. KLO.12.30

4H aloittaa heppakerhon pitämisen tallillamme. Ensimmäinen kerta on 6.10. klo.12.30. Kerhokerta kestää aina 1,5h.

Kerho on suunnattu 6-12vuotiaille ja siellä opitaan hevosen käsittelyä ja hoitoa sekä muitakin tallilla tarvittavia taitoja. Kerhokerrat eivät erikseen maksa mitään, mutta kerholaisten tulee olla joko jonkun ratsastusseuran jäseniä TAI 4h-kerhon jäseniä. Voit liittyä esim.4h-kerhoon ensimmäisen kerhokerran yhteydessä.

Lisätietoja kerhosta saat Mikkelin 4H-yhdistys ry, Siiri Lakka, 050-5765511

tai tallilta puh: 050-5350791/Maarit

Tervetuloa hoitamaan heppoja ja tutustumaan tallielämään! Kaikki ovat tervetulleita, sinun ei tarvitse ratsastaa tallillamme osallistuaksesi heppakerhoon.

28.08.2018

Syksyn myötä uusia kursseja ja tuntikuvioita.

Tallillamme käy oppimassa myös opettajat, jotta ratsastajamme saavat aina tuoretta tietoa ja taitoa. Suomen ensimmäinen ratsastusta tukevan liikunnan ohjaajan kurssi on Ypäjän hevosopistolla pidetty ja olen siis pioneerina viemässä eteenpäin sanomaa siitä, miten ratsastusurheilu kaipaa tuekseen myös muuta liikkumista. Tätä ajatusta nyt ratsastustunneillakin mietitään ja viritetään pikkuhiljaa ajatusta siihen,miten se ratsastustunti voisi alkaa ensimmäisistä metreistä lähtien vähän helpommin, kun ei olla niin kankeita ja jäykkiä ja kylmillä lihaksilla liikkeellä. Säikähtää ei nyt tarvitse, lenkille ei tarvitse lähteä,kun tunnille tulet, eikä ketään lähetetä minnekään jumppaamaan. Teemme esimerkiksi tunnin lomassa joitain pieniä juttuja, joista halukkaat saa kotonaan tehdä ennen ja jälkeen tuntia vähän lisää. Asiasta innostuneille tarjolla sitten vähän "urheilullisempaa settiä". Seuraa siis sivujamme ja kurssitarjontaakin ja tule ratsastamaan ja liikkumaan tallille!

T:Maarit Relander, Ratsastusta tukevan liikunnan ohjaaja.

09.08.2018

VAKIOTUNTIEN VARAAMINEN

Etsiessäsi sopivaa vakiotuntia talveksi, kannattaa varmistaa ryhmän taso soittamalla tai viestillä, ennenkuin varaat sitä kalenterista. Voimme laittaa puolestasi tunnin kalenteriin.

Varaathan myös irtotuntisi ajoissa!

Näin emme turhaan kerkeä poistamaan vajaalta näyttävää tuntia kalenterista. Tuntien minimikoko on yleensä 3 ratsastajaa, jos samalla päivällä on useita vajaita samantasoisia tunteja, saatamme joskus yhdistää ryhmiä. Kaikista muutoksista tulee aina viesti sähköpostiin varauskalenterin kautta.

Vakioryhmien maksimikoot vaihtelevat. Suurin osa ryhmistä on 6-7 ryhmiä ja mm.perjantain ryhmät on max.5 ryhmiä. Ne ryhmät, joissa ratsastetaan paljon isoilla hevosilla on yleensä pienenpiä ryhmiä. Jos sinulla on esim. lapsi,joka tarvitsee pienen ryhmän oppimiseen niin ota yhteyttä; katsomme sopivan pienen ryhmän. Alkeiskursseilla voi hetkellisesti olla enemmänkin ratsastajia, mutta ryhmiä jaetaan sitten aina tarpeen tullen viimeistään jatkokurssille siirryttäessä.

Vakiotuntilaisilta toivomme sitoutumista omaan ryhmään. Jos et omalle tunnillesi pääse, voit perua ja etsiä korvaavan tunnin itsenäisesti kalenterista. Muistathan myös korttien käyttöajan. Rästitunnit tulee käyttää kortin voimassaoloaikana!

Tuntien aiheet tulee varauskalenteriin vasta lähempänä ajankohtaa. Vakiotunteja on useammanlaisia. Suurimmassa osassa ryhmiä on tuntijako ko,ko,es,ma(valoisana aikana).Talven ja pimeän tullessa emme viikolla iltatunneilla maastoile, mutta viikonloppuisin käymme myös maastossa. Talvella maastotuntien tilalla on vaihtelevasti istuntatunteja, ilman satulaa tunteja, working equitationia, askellajitunteja. Tuntijärjestys ryhmissä vaihtelee, jotta saamme hevosille vaihtelevan viikon eikä esim.estetunteja satu viikolle liikaa. Samantasoiset ryhmät menevät siis eri ratsastuslajeja samanmäärän, vaikka viikoittain on ohjelma eri.

Ryhmissä on selkeät tuntisuunnitelmat ja pyrimme siihen, että ne, jotka haluavat suorittaa SRL:n tasomerkkejä, saisivat tarvittavat taidot ihan perustunneilla.

Emme tuputa ja painosta merkkien suorittamiseen. Jokainen joka niitä haluaa suorittaa,voi kysyä suorittamismahdollisuudesta ja ilmoitustaulullakin lukee infoa asiasta. Kaikki eivät halua suorittaa tasoja ja kilpailla ja heille on mukavampi,kun ei tule paineita suorittamiseen. Yhteistyökumppanimme on ratsastusseura M-Riders, jonka kautta järjestyy aina merkkien suorittaminen.

SRL.n hyväksymissä talleissa ratsastajat liittyvät joko johonkin ratsastusseuraan tai hankkivat SRL:sta green card-kortin. Tätä kautta ratsastajat saavat tarvitsemansa vakuutuksen ratsastusharrastukseen. Huolehdithan itse, että vakuutuksesi on kunnossa.

Satunnaisratsastajat ja alkeiskurssilaiset ovat vakuutettuja SRL;n satunnaisratsastaja-vakuutuksella.

22.07.2018

Match Show Niemenpellon Tallilla 21.7.2018

Yhteistyöseuramme M-Ridersin kanssa järjestetty mätsäri sujui suunnitelmien mukaan ja kiva oli taas järjestää vähän erilainen päivä hevosihmisten iloksi.

Luokkia oli hevosille, poneille, islanninhevosille ja jopa aaseille. Match Show:ssa esiinnytään pareittain, joista yleensä toinen pääsee jatkoon (joskus tasapuoliset parit menevät jatkoon molemmat) ja lopulta luokkavoittajat etenevät BIS- kehään. Tässä muutama kuva päivältä ja tulokset BIS-kehästä.

BIS1 Welsh B Toxis Kiss du Marssu
BIS2 Eestin urheiluhevonen Jackpot
BIS3 Aasi Lunda´s Lucia Maria
BIS4 Islanninhevonen Gáfa fra´Niemenpelto
Paras esittäjä Carita Ijäs
Paras Junior handler oli Saana Leskinen, kuvassa. Saana esitti oman hoitoponinsa Niemenpellon Topazin.

12.05.2018

Minä olen Missy

Minnin varsa on pian kuukauden ikäinen. Kaunis pikkuinen on saanut nimen ja enemmän varsan kuulumisia pääset lukemaan uusimmasta blogikirjoituksesta
https://www.ratsukko.com/blog/mina-olen-missy

04.05.2018

Ratsukko-varauskalenteriin on lisätty perhetunnus ominaisuus

Varauskalenteriin on tullut uutena ominaisuutena perhetunnus. Voit liittää perheen kaikki ratsastajat yhden käyttäjätunnuksen alle, näin tuntien hallinta on helppoa.

Katso ohjeet perhetunnuksen aktivointiin ja käyttöön tästä, kohdasta Ratsukko varauskalenterin käyttö.
HUOM! Huomioithan jo varattujen tuntien perumisen kun perhetunnuksen alle liitetään ratsastaja, jolle on tehty tuntivaraukset. Tästä löytyy tarkat ohjeet linkin takaa.

01.05.2018

Hauskaa Vappua kaikille !

Kevät tulee kohisten , kuva jää tänne Vapun jälkeenkin muistuttamaan, että hauskaa voi pitää ihan jokaisena päivänä.Otetaan keväästä ja tulevasta kesästä kaikki irti. Nautitaan lämmöstä ja hauskasta harrastuksesta. Kuvassa shetlanninponi-jalostusori Seva Ultimate.

24.04.2018

Kevään 2018 ensimmäinen varsa on syntynyt

Minnin kaunis mustankirjava tammavarsa syntyi 19.4.2018. Mitä kaikkea varsan elämässä tapahtuu sen kasvaessa osaavaksi ja turvalliseksi asiakasratsuksi? Jaamme varsan elämänvaiheita myös sinulle blogissa, jonka löydät jatkossa kotisivuiltamme.

Ensimmäinen blogikirjoitus löytyy ratsukko.com sivulta,
https://www.ratsukko.com/blog/varsasta-osaavaksi-ja-turvalliseksi-asiakasratsuksi

Upeat kuvat varsasta ja Minni-emästä ovat Elli Pölhön kuvia, joita löydät myös lisää kotisivun Galleriasta.

12.02.2018

M-Riders on tallimme yhteistyökumppani

Tallimme yhteistyöseura on M-Riders.
Liittymällä seuraan saat alennuksia tietyistä tallilla järjestettävistä kursseista ja pääset osallistumaan myös Srl:n kilpailuihin.

Etuihin kuuluu myös mm.Hippos-lehti ja merkkisuoritusten teko, joita voi nyt tallillamme tehdä.
Ratsastajan tapaturmavakuutus sekä seuran järjestämä kimpparetki hevostapahtumaan edullisella kyydillä.
Seuraan kuulumista suositellaan, vaikka se ei pakollista olekaan.

Tutustu lisää seuran sivuilta https://www.m-riders.fi/

08.01.2018

Ohjeita talviratsastukseen

Talvella pukeutuminen

Maastoon mentäessä varaa kypärämyssy tai sen puuttuessa ohut huivikin suojaa korvia. Ohut putkihuivi on tähän tarkoitukseen ihan loistava.

Yleensä ensin alkaa palelemaan sormia ja varpaita ja reisiä, joten kiinnitä pukeutumisessa huomioita näihin.

  • Paksut hanskat,myös rukkasilla voi ratsastaa, parempi vähän isot hanskat kuin palelevat sormet. Jos laitat päällekkäin hanskoja,katso,että sormiin jää liikutteluvaraa
  • Kengiksi kannattaa varata riittävän isot kengät ja villasukkaa sisälle. Villasukka lämmittää paremmin, jos puet sen väärinpäin, ensin villasukka ja sitten riittävän väljä tennissukka päälle. Kesäratsastukenkä ja kumppari on kylmä talvella. Kuomatkin kelpaa hyvin ratsastukseen, jos kannallista kenkää ei ole
  • Katso myös talvikengissä, ettei niissä ole roikkuvia nauhoja ja lippoja, joihin jalustin takertuu helposti
  • Housuiksi kannattaa varata toppahousut. Jos toppahousuja ei ole niin monta kerrosta väljää vaatetta. Pelkät kesähousut ja yhdet kalsarit eivät pakkasella riitä
  • Tunninpitäjä varaa oikeuden jättää maastoretkeltä pois tai palauttaa kesken tunnin palelevan ratsastajan. Maksu menee kuitenkin koko retkestä. Takaisin kääntyminen haittaa myös muita, joten pukeutuessasi ajattele myös muita ratsastajia!
  • Myös maneesissa palelee, jos pukeutuu -20c pakkasessa kuin kesällä. Pukeutumisessa kannattaa käyttää järkeä, ratsastustunnista saat enemmän irti, kun et palele