Ajankohtaista

14.04.2023

Tallikilpailujen ohjeet 15.4.23

ESTE- ja KOULUKILPAILUT 15.4.2023 alkaen klo.11

 • Autoliikennettä on ohjaamassa henkilöitä, seuraa heidän viittelöintiään ja ohjeistusta parkkipaikoista.
 • Ensimmäisissä luokissa olevien olisi hyvä olla paikalla klo.10
  - Ratsastajat hakevat hevosia tarhoista, laittavat hevoset itse ja tarvittaessa palauttavat hevoset tarhoihinkin.
  Hoitajat/talliavustajat auttavat näissä toimenpiteissä, mutta ratsastaja itse vastaavat siitä, että ovat oikeaan aikaan starttaamassa luokassaan. Tallissa on sovitut avustajat kokoajan, KYSY ROHKEASTI APUA!
 • Jokainen pitää itse huolen,että on ajoissa verryttelyssä ja kilpailupaikan edessä odottamassa sisäänpääsyä.
 • Kupposeen sekä pitkän tallin ilmoitustaululle tulee ratapiirrokset ja sekä ohjeita kilpailijoille.
 • Kysy aina neuvoa, jos et tiedä, miten toimisit.
 • Maneesissa on koulukilpailut ja verryttely ulkokentällä. Vastaavasti ulkokentällä on estekilpailut, verryttely maneesissa.
 • Kaikki samalla hevosella ,samassa luokassa ratsastavat, käyvät selässä samassa verryttelyssä. Eri luokassa kisaavat verryttelee erikseen. HUOM! Tässä ei enää harjoitella eikä verryttelyssä laukata ettei hevoset väsy. kaikki kuuntelee verryttelyvalvojan ohjeita. Verryttelyssä saa aikuiset nostaa laukankin, yksi kerrallaan. Esteluokissa on yksi verryttelyeste kisaradalla. Se hypätään hyppysuunnasta ennen tervehtimään tuloa, samalla voi nostaa laukan.
 • Verryttelyn jälkeen mennään odottamaan pihalle tai karsinaan, jos oma vuoro ei ole ihan heti.
 • Luokkakohtaiset ohjeet löytyy ilmoitustaululta.
 • Kaikissa esteluokissa on ensin rataan tutustuminen kävellen. Siellä saa myös neuvoa radan suorittamiseen.
  Kysy rohkeasti, jos vielä säännöissä tms. kysyttävää.
 • Kaikki osallistujat tulevat palkintojen jakoon, sijoittuneille ruusukkeet. Palkinnon saaminen/sijoittuminen edellyttää palkintojenjakoon saapumista! Luokissa jaetaan muitakin palkintoja kuin pelkät sijoittumiset! Palkintojen jakoon saavutaan ilman hevosia.
 • Kilpailuissa noudatetaan SRL.n kilpailusääntöjä soveltuvin osin.
 • Kilpailijoilla täytyy olla oma vakuutus kilpailua varten. Esim. Seuran jäsenyys tai greencard.
 • Kilpailijalla olisi hyvä olla kilpailunumero hihassa, jolloin tarvittaessa sinut löydetään pihalta tai tallista. Kannattaa muistaa ettei esim.hoitajat tunne kaikkia ratsastajia ja siihen tarvitaan numeroa. Numeroksi käy paperiin piirretty numero ja hakaneulalla kiinni, ellei sinulla ole kilpailunumeroa olemassa jo.
 • Kisoissa on ratsastusseuran ; Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry, pitämä kanttiini, josta voi ostaa syötävää ja juotavaa. Kanttiinissa käy vain käteinen maksuvälineeksi! Päivä voi venyä tosi pitkäksi, kun on paljon osallistujia. Varaudu siis viettämään päivää tallilla. Päivä menee nopsaan auttaessa kisaratojen rakentamisessa ja muissa pikkuhommissa. Osallistumalla myös opit paljon! Jos et tiedä, kenenltä kysyisit neuvoa niin neuvontavuorossa olevilla hoitajilla/avustajilla on huomioliivit päällä niin heitä voi nykäistä hihasta.
12.04.2023

Tallikilpailujen 15.4. Lähtölista

LÄHTÖLISTA 15.4.2023 Tallikilpailut

KOULUKILPAILUT

Tehtäväluokka

1.Sofia Venäläinen-Minni

2. Tuuli Nissinen-Siru

3. Saimi Jormakka-Topaz

4.Iiris Tanttu-Ofeig

5.Laura Parviainen-Gipa

6.Nella Pökkä-Topaz

7.Emma Käräjämies-Siru

8. Lilja Immonen-Ofeig

Helppo D Junnut

9.Kerttu Purhonen-Tinna

10.Martta Honkanen-Vallu

11 .Iina Pöyhönen-Ariana

12. Aino Ahvenainen-Ariana

61. Milja Puhakka- Gipa

Helppo D Aikuiset

13.Sini Kontio-Vallu

14.Reeta Vaha- Gafa

15..Mia Hokkanen-Jartsa

16.Hanna Vähäsöyrinki-Peetu

17.Taru Haikonen-Peppi

Helppo C

18. Ella Ikonen-Duudi

Helppo B

19.Reeta Pajunen-Rolle

20.Hetti Pajunen-Duudi

21.Anna Pöyhönen-Ralli

22.iida Nulpponen-Duudi

ESTEKILPAILUT

30cm

23.Minttu Tuhkalainen-Minni

24.Viena Vitikainen-Topaz

25.Ellen Lukkonen- Minni

26.Saana Tukiainen-Topaz

27.Hertta Turunen-Fifila

28.Nelli Sajapuro-Siru

29.SaaraNulpponen-Topaz

30.Moona Tuhkanen-Fifila

31.Emma Pökkä- Siru

32.Sofia Damski-Fasu

33.Anni Sappinen-Gipa

34.Olivia Kautonen-Ofeig

35.Sebastian Niemeläinen-Saedis

36.Sini Haikonen-Tinna

37.Serafiina Gynther-Alfa

38.Anni Haaja-Vallu

40-50cm

39.Ella Torniainen-Fifila

40.Kianna Ristavaara-Saedis

41.Maisa Kiljunen-Lilja

42.Nea Muukkonen-Saedis

43.Liisa Romo-Lilja

44.Juliet Klen-Tinna

45.Sanni Malk-Saedis

46.Aino Lahikainen-Tofa

47.Lilli Halinen-Fasu

48.Elli Tuukkanen-Tofa

49.Eevi Tuukkanen-Rinsessa

50.Helmi Tervakari-Tinna

51.Viivi-Sofia-Tofa

52. Emmi Haikonen-Peppi

60cm

53..Sanna Aaltonen-Nata

54..Reeta Pajunen-Duudi

55.Anna Pöyhönen-Ralli

56..Vilma Venäläinen-Nata

57..Annika-Duudi

58..Helena-Jartsa

59.Hetti Pajunen-Nata

60. Emmi Haikonen-Peppi

13.02.2023

Ratsastuksen tallikilpailut 15.4. alkaen klo.11

Ilmoittautuminen alkaa 13.2. klo20.30 Mieluiten WhatsApp-viestillä tai ellei ole käytössä niin soittaen tai tekstiviestillä. Viestit puretaan ja hevoset varataan lähettämisjärjestyksessä. Viimeinen ilmoittautuminen 9.4. Mikäli hevosia silloin vielä riittää osallistujille. Yksi hevonen osallistuu max. 3 kertaa tai jos ilmoittautuneissa on talutusluokkia, 4 kertaa.

Tallikilpailuissa luokat kouluratsastuksessa ja esteratsastuksessa. Ratsastajilla tulee olla joko ratsastusseuran jäsenyys tai greencard vakuutuksien vuoksi tai ellei näistä kumpaakaan ole, ratsastaja tarkistaa oman vakuutuksensa, että se kattaa myös kilpailutilanteen!

Ilmoittautumismaksu 35e sisältää myös hevosvuokran. Omalla hevosella kilpailumaksu 25e. Ilmoittautumiset ovat sitovia eikä maksuja palauteta esteen sattuessa, syystä riippumatta, koska tällä maksulla varataan hevonen ratsastajan käyttöön.

Huomioitavaa! Jokaisen osallistujan perheestä täytyy löytyä yksi talkoolainen kisapäivän aikana tekemään pieni tehtävä. Talkoolainen voi olla myös ratsastaja itse, mutta ihan pikkuisissa talutettavissa talkootehtävistä huolehtii vanhemmat tai isommat sisarukset. Tehtävistä voi "luistaa" antamalla seuran pitämään kanttiiniin talkoomaksun 5e, jolla seura ostaa sitten kanttiiniin myytävää. Tehtäviä on monenlaisia eikä ne kestä pitkään, näin kenelläkään ei mene aikaa paljon hommiin, mutta antaa oman panoksensa päivän sujuvaan onnistumiseen.

Miksi näin?

Kisat ovat aina pyörineet pitkälti talkoovoimin. Kisoissa tarvitaan mm.verryttelyvalvojia, parkkipaikalle alkuun ohjaajia, kentän siivoojia, kanttiinin hoitajia (tulot menee seuralle eli ratsastajien hyväksi)yms.yms. Vuosien aikana mm.verryttelyssä ja kanttiinissa on aina samat ihmiset talkoilemassa. Että kenellekään talkoolaiselle ei tämä olisi kokopäivätyötä niin jaamme työtehtäviä useammalle,jolloin kenenkään ei tarvitse olla pitkään auttamassa ja kaikille kisapäivästä tulee mukava. Mikäli et halua tai voi käyttää kisapäivästä hetkeä talkoohommiin niin voit osallistua siihen etukäteen osallistumalla kanttiinin myyntituotteiden ostoksiin tai esim. leipoa etukäteen sovitut tuotteet myyntiin. Talkoolista tulee myöhemmin, kun seuran aktiivitalkoolaiset laatii listan. Listasta jokainen osallistujaperhe valitsee oman tavan osallistua. Mikäli haluat osallistua kanttiinin tavaramaksuihin niin 5e tuodaan kisapäivänä paikalle(sekin ilmoitetaan listaan) .Nämä maksut ei tule seuran tilille(pankin palvelumaksut nielaisee ison palan maksuista), mutta saat siitä kuitin todisteeksi maksustasi.

LUOKAT

1. Tehtäväluokka talutettaville ja juuri talutuksesta päässeille. Tässä luokassa on puomeja ja pujottelua ja perushallintaa eli on samalla kouluratsastusta ja esteratsastusta.

KOULURATSASTUS

2. Helppo D:3 2022

-Raviluokka, joka sopii hyvin jo kokeneemmallekin, joka ei halua välttämättä esittää laukkaa. Ns.vaativampi raviohjelma.
Islanninhevosella raviosuudet voi esittää töltissä.

3. helppo C:2 2022

4. Helppo B K.N. Special 2022

ESTEKILPAILUT

Luokka 1. 30cm

Luokka 2. 40-50cm

Luokka 3. 60cm

30.12.2022

Alkeiskurssit alkavat!

29.12.2022

Niemenpellon Talli 30vuotta

Niemenpellon Talli on toiminut jo 30vuotta. Juhlavuoden kunniaksi palautimme tallin alkuperäisen logon käyttöön.

Tallimme on siis jo toiminut todella kauan ja kehittänyt vuosien varrella kokoajan toimintaansa niin, että tänä päivänä tallin hevosmateriaali on monipuolista ja tilat maneesin ja uuden ratsutallin myötä tätä päivää.

Olemme kehittäneet kotisivumme laajaksi tietopaketiksi , josta hevosharrastajat löytävät tietoa useasta ratsastuksen lajista.

Tallillamme onkin tunteja ja kursseja mm. lajeissa ; Centered Riding, lännenratsastus, Working Equitation, ratsastusjousiammunta, vaellukset, ratsastajan oheisliikunta, heppajumppa, maastakäsittely,historiallinen ratsastus , hevostaidot ja kärryillä ajaminen.
Olemme halunneet tuoda ratsastuskoulun arkeen muutakin hevosmaailmaa kuin perinteiset koulu,-este -ja maastotunnit, vaikka niihin toimintamme perustuukin.

Siirryimme Mikkelissä ensimmäisenä sähköisen ajanvarausjärjestelmän käyttöön ja se onkin tuonut asiakkaillemme helppoutta tuntien varaamiseen. Olemme aktiivisia myös somessa ja päivitämme instagramissa @niemenpellontalli_virallinen mm. #niemenpellontalli ja #tallinarkipyörii postauksia, joissa ihmiset pääsevät tutustumaan , mitä tallilla tehdään ratsastustuntien ulkopuolella. Kasvatamme hevosia ja poneja ja myös kasvatustoiminta tulee tätä kautta tutuksi.

Olemme panostaneet opettajien ja tallihenkilökunnan kouluttautumiseen ja pysyneet kehityksen harjalla.
Liityimme Suomen ratsastajainliiton jäsentalliksi vuosien varrella ja perustimme tallille oman ratsastusseuran
Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry.

Jo hyvissäajoin mietimme myös yrityksemme hiilijalanjälkeä ja tallillamme on jo usean vuoden ajan ollut mm. aurinkopaneelit tuottamassa ekologista sähköä.

Meillä on harrastajaystävällinen ilmapiiri. Meillä voit harrastaa oli tasosi ratsastajana ihan aloittelija tai olet jo ratsastanut vuosia.
Kaikki ovat samanarvoisia harrastajia taustaan ja osaamiseen katsomatta.
Meillä pääsee hoitamaan ja touhuamaan hevosten kanssa kaikenlaista, auttamassa on henkilökunta ja mukavat hevostenhoitajat.

Olemme se talli ja paikka, jonne on helppo tulla- juuri sellaisena kuin olet!

03.11.2022

Kevätkausi varattavana hopotissa

Nyt on hyvä aika jo suunnata katse kevääseen. Kevään tuntisuunnitelma on tehty ja varaamaan pääsee jo nyt. Tiesithän, että kauden voit maksaa myös esim. kolmessa erässä. Tässä vaiheessa maksetaan kaudesta vain 50e varausmaksu (vähennetään kokonaissummasta).

Sopivaa ryhmää etsiessäsi voit kysyä neuvoa 050-5350791/Maarit

04.06.2023

Muutama kesäkurssi paikka vielä vapaana

Kesäkursseilla 2023 muutama vapaa paikka vielä.

Kesäkursseista hopotista löytyy ne, joissa vielä reilusti tilaa. Ennen varausta kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä tallille puh. 050-5350791/Maarit. Myös WhatsApp viesti käy. Näin varmistetaan, että jokainen varaa itselleen sopivalle kurssille paikan.

Kaikki kurssit ovat päiväkursseja ja osallistujat ottavat omat eväät mukaan. Lisää kursseista voit lukea KURSSIT

Aikuisille vuokraamme tarvittaessa kesämökkiämme kurssin ajaksi.

30.10.2021

Tallimme on Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli

Suomen Ratsastajainliittolla, SRL:lla, on tietyt kriteerit hyväksymilleen jäsentalleille.
Jäsentallit tarjoavat monipuolisia ja laadukkaita hevosalan palveluja ja omaavat vahvan ammatillisen osaamisen liittyen hevosten hyvinvointiin,
turvalliseen toimintaan sekä laadukkaaseen asiakaspalveluun. Opettajilla, ohjaajilla sekä maastoretkien vetäjillä on hevosalan koulutus.

Tervetuloa tallillemme!