Ajankohtaista

19.02.2021

Huomioi poikkeusolojen ohjeet, koronaviruksen välttämiseksi.

Tiedote 19. 2. 2021 Ohjeet listattu helpoksi kokonaisuudeksi.

POIKKEUSOLOJEN OHJEET KORONAVIRUKSEN VÄLTTÄMISEKSI

 • Suosittelemme asiakkaita käyttämään niissä tiloissa maskia, missä et voi pitää turvavälejä. Eli käytännössä kypärähuone ja satulahuone, jos haluat niissä käydä. Tallissa ja ratsastaessa pidetään turvavälit.

 • Ilmoita, jos haluat valmiiksi laitetun hevosen ( jos siis itse et osaa laittaa tai halua mennä talliin sisälle). Meillä on hyvin ilmastoitu talli, jossa ilmanvaihto on ulkoilmaa vastaava ja tilat ovat väljät. Ovia pidetään myös auki ulos ja päätalli on ns. ulkoilmatalli eli käytännössä olet tallissakin ulkona. Pikkutallissa ollaan sisällä, mutta tilat on väljät.

 • Karsinoissa saa olla 1 henkilö kerrallaan. Eli henkilökunta ei tule auttamaan karsinaan. Jos tarvitset apua niin siirryt ensin itse pois karsinasta ja pidetään se 2m turvaväli.

 • Kavereita yms.ylimääräisiä ei tallille. Harjoittelijahoitajat ei voi nyt tulla harjoittelemaan.

 • Pese kädet jo kotona, pidä hanskat kädessä kokoajan. Käytä saippuaa ja väh.20sek.huolellinen pesu. Jos joudut pesemään tallilla käsiäsi niin käytä aina saippuaa. Pyyhkeitä vaihdetaan kokoajan, mutta omaa pyyhettä ja käsidesiä voi kuljettaa myös repussa mukana.

 • Vältetään turhaa oleskelua tallilla. Perheenjäsenet voi tunnin aikana oleskella myös ulkotiloissa, jos pakko lähteä kaikkien mukaan. Katsomossa istukaa väljästi ja pitäkää turvavälit. Jos ei ole pakko jäädä tuntia katsomaan niin ei jäädä maneesiinkaan.

 • Koitetaan olla nopeita ja näppäriä laittamisissa niin oleskeluaika tallissa vähenee.

 • Ei liian aikaisin tallille pyörimään, kypärä-ja varustehuoneeseen yksi kerrallaan tai pyydä varusteet valmiiksi käytävälle

 • Hevosten varusteet voit jättää nyt käytävälle niin varustehuoneessa liikkuminen vähenee. Henkilökunta voi pestä kuolaimet päivän päätteeksi. Jos hevonen ei sinä päivänä jatka niin voit viedä varusteet varustehuoneeseen saakka, vältä yhtäaikaista oleskelua varustehuoneessa.

 • Jos perut tuntisi niin tee se ajoissa! Perumiset kuuluu hoitaa niinkuin ennenkin, että voi oman tunnin korvata myöhemmin.
  Nyt voi ja pitää jäädä flunssan takia kuitenkin kotiin eli jos joudut esim.kesken päivän karanteeniin ja heti ilmoitat siitä niin voit korvata tuntisi myöhemmin. Jos ilmoittaminen jää ihan viimetippaan tai et ilmoita ollenkaan niin tunti menee kortista.

 • Kaikki toimenpiteet, joissa oma perhe voi avustaa, vähentää ylimääräisiä kontakteja ja myös mahdollistaa aloittelijoiden tuntien pidon. Taluttajat omasta lähipiiristä niinkuin vuoden ajan onkin hyvin toiminut.

 • Säiden salliessa käymme valoisaan aikaan maastossa. Pukeudu sitä ajatellen. Vaatetta on helppo vähentää tarvittaessa. Maneesissa olemme kuitenkin ulkoilmatiloissa.

 • Seuraa tallin kotisivujen www.niemenpellontalli.fi ajankohtaisia sivuja. Noudatamme viranomaisten ohjeita ja suomen ratsastajainliiton suosituksia käytännöissä. Ajankohtaiset-sivuja päivitetään sitä mukaa, kun uusia ohjeita tulee.

25.12.2018

Ohjeita talviratsastukseen

Talvella pukeutuminen

Maastoon mentäessä varaa kypärämyssy tai sen puuttuessa ohut huivikin suojaa korvia. Ohut putkihuivi on tähän tarkoitukseen ihan loistava.

Yleensä ensin alkaa palelemaan sormia ja varpaita ja reisiä, joten kiinnitä pukeutumisessa huomioita näihin.

 • Paksut hanskat,myös rukkasilla voi ratsastaa, parempi vähän isot hanskat kuin palelevat sormet. Jos laitat päällekkäin hanskoja,katso,että sormiin jää liikutteluvaraa
 • Kengiksi kannattaa varata riittävän isot kengät ja villasukkaa sisälle. Villasukka lämmittää paremmin, jos puet sen väärinpäin, ensin villasukka ja sitten riittävän väljä tennissukka päälle. Kesäratsastukenkä ja kumppari on kylmä talvella. Kuomatkin kelpaa hyvin ratsastukseen, jos kannallista kenkää ei ole
 • Katso myös talvikengissä, ettei niissä ole roikkuvia nauhoja ja lippoja, joihin jalustin takertuu helposti
 • Housuiksi kannattaa varata toppahousut. Jos toppahousuja ei ole niin monta kerrosta väljää vaatetta. Pelkät kesähousut ja yhdet kalsarit eivät pakkasella riitä
 • Tunninpitäjä varaa oikeuden jättää maastoretkeltä pois tai palauttaa kesken tunnin palelevan ratsastajan. Maksu menee kuitenkin koko retkestä. Takaisin kääntyminen haittaa myös muita, joten pukeutuessasi ajattele myös muita ratsastajia!
 • Myös maneesissa palelee, jos pukeutuu -20c pakkasessa kuin kesällä. Pukeutumisessa kannattaa käyttää järkeä, ratsastustunnista saat enemmän irti, kun et palele.
 • Pakkasraja maneesiin -20c, maastoretkille -15c
 • Mikäli tuntui perutaan niin se poistetaan Ratsukosta viimeistään 2h ennen tunnin alkua. Talli ei viestitä tai soita asiakkaillepäin, jos ratsastaja haluaa niin voi itse tarkistaa tilanteen ottamalla yhteyttä tallille. Ratsukon seuraaminen on kuitenkin helppo tapa ottaa selvää,että pidetäänkö tunti.
 • Pienille lapsille pakkasraja voi olla alempi kuin -20c, monelle ryhmälle, missä alle 10v lapsia, on sovittu pakkasrajaksi -15c. Muistathan kuitenkin tarkistaa asian edellämainituin tavoin. Lämpötila katsotaan tallilta ja jo muutaman kilometrin matkalla voi olla usean asteen ero lämpötilassa.
04.05.2018

Ratsukko-varauskalenteriin on lisätty perhetunnus ominaisuus

Varauskalenteriin on tullut uutena ominaisuutena perhetunnus. Voit liittää perheen kaikki ratsastajat yhden käyttäjätunnuksen alle, näin tuntien hallinta on helppoa.

Katso ohjeet perhetunnuksen aktivointiin ja käyttöön tästä, kohdasta Ratsukko varauskalenterin käyttö.
HUOM! Huomioithan jo varattujen tuntien perumisen kun perhetunnuksen alle liitetään ratsastaja, jolle on tehty tuntivaraukset. Tästä löytyy tarkat ohjeet linkin takaa.

25.12.2018

Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry

Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry:n yhteistyötalli on Niemenpellon talli. Liittyessäsi seuraan saat mm. ratsastustunnit edullisemmin yhteistyötallilla sekä LähiTapiolan kattavan tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa aina hevosia hoidettaessa, ratsastettaessa sekä matkojen aikana tallille.


Jäsenmaksut vuodelle 2020 ovat:
- juniorijäsen (alle 19-vuotiaat) 60€
- seniorijäsen 67€
- Perhejäsen juniori 35€
- Perhejäsen seniori 40€
- Henkilökannatusjäsen 60€ (ei SRL:n etuja)
- Yrityskannatusjäsen 200€ (ei SRL:n etuja)

Kysy lisää seurasta, vastaamme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin. Saat meihin yhteyden sähköpostitse mikkelinurheiluratsastajat@gmail.com. Tallilla ollessasi voit myös kysyä lisää seurasta Maaritilta, Mari-Liinalta, Raila-Tuulia Surkalta ja Kati Pulkkiselta, kun he ovat tallilla.
Seuran löydät myös Facebookista Mikkelin Urheilu Ratsastajat Ry ja Instagramista @mikkelinurheiluratsastajat.

Tervetuloa uuteen seuraan!

24.03.2020

Alkeis-ja talutustunnit poikkeusolojen aikana

Tenavatunnit ja alkeiskurssit pyörivät nyt ratsastajan perheen oman talutuksen voimin. Mikäli perheestänne ei löydy sopivaa taluttajaa tai ette halua tänä aikana muuten ratsastaa niin sarjakortit jää odottamaan normaaliin toimintaan pääsyä. Joitain ryhmäaikoja voidaan joutua vaihtamaan,kun ratsastamaan palataan, jos jää ryhmästä pois ja muut jatkaa(varsinkin alkeiskurssilla saatetaan päästä jo niin paljon eteenpäin ettei voi samassa ryhmässä jatkaa). Varmasti uudet ajat kuitenkin löytyy, kun uudestaan päästään aloittamaan. Lähetämme linkin tähän päivitykseen kaikille niille, joilla ratsastaja, joka tarvitsee taluttajan. Toivomme pikaista vastausta, löytyykö oma taluttaja, tekstiviestillä tai whatsApp-viestillä. Niiden varaukset, jotka jää tauolle, talli poistaa kalenterista ja varataan uudestaan,kun perhe päättää aloittaa uudestaan. Näin ei tarvitse huolehtia jokaviikkoisesta perumisesta. Jos mietityttää oman taluttamisen osaamistaito niin kannattaa soittaa niin jutellaan.

Muut ryhmät, missä ei tarvita taluttajia, pyörivät normaalisti. Lue vielä aikaisempi kirjoitus; koronaviruksen välttämiseen ohjeet.

18.02.2021

Uusi lasten alkeiskurssi maanantaisin

15.3.2021 klo. 17 alkaa uusi lasten alkeiskurssi. Lisää löydät tietoa kurssit-sivulta. Ilmoittaudu mukaan!