Ajankohtaista

22.09.2020

Ratsastusjousiammuntatunti

Ratsastusjousiammuntatunti 3.10. klo. 10.30-12

Kesto 1,5h, jossa ensin maastakäsin ammuntaa ja sen jälkeen ratsain. Tunti on tarkoitettu jo aikaisemmin lajiin tutustuneille.Hinta 35e (+5e jousen vuokra, +5e nuolien vuokra. ) Tunnille otetaan maksimissaan 6 ratsastajaa. Nyt on syksyllä ollut vähän haastetta löytää sopivia aikoja näille tunneille niin nyt kannattaa käyttää tämä hyödyksi. Toivotaan,että aika sopii harrastajille hyvin. Tunnin voi varata suoraan kalenterista. Jos tunnin haluaa maksaa sarjakortista niin siitä menee 1,5h ja ellei ole omia välineitä niin yllämainitut. Kun varaat niin ilmoita,mikäli haluat käyttää korttiasi tähän, muuten maksut tilille/kuitti.

05.09.2020

2h maastoretki. Alennus MUR-jäsenille

Niemenpellon Talli ja Mikkelin Urheilu Ratsastajat järjestävät yhdessä

26.9.2020 lauantaina klo.17-19 2h ratsastusretken. Retki on tarkoitettu laukkataitoisille.
Mukaan otetaan 8 ratsastajaa

Retken hinta on 50€, MUR-jäseniltä 45€. Retken jälkeen mahdollisuus paistaa makkaraa tallilla nuotiolla. Jokainen tuo omat eväät mukaan eli retkeen ei kuulu eväitä. Varatessasi retken, maksat samana päivänä varausmaksun 20e ja viim. 23.9.loppumaksun 30e (Mur-jäsen 25€) Jos perut osallistumisesi niin maksuja ei palauteta, mutta voit myydä paikkasi toiselle jonossa olevalle osallistujalle tai kaverillesi halutessasi.(Esim.sairastapauksissa).

Mikkelin Urheilu Ratsastajat tiedottaa:

Koska korona-tilanne estää ratsastuseuraa järjestämästä tapahtumia laajemmin niin tuemme jäseniämme, kun he osallistuvat erilaisille kursseille, tunneille ja lajikokeiluihin. Tuen voi käyttää kerran/laji. Jos et ole ihan varma, voitko tukea käyttää juuri tiettyyn niin kysy varatessa Maaritilta.

Esim.jos olet osallistunut Maaritin pitämään estekurssiin ja vaikkapa Tiina pitää estekurssin,( jossa Murrilaisten etu) -voit käyttää etusi, mutta et enää toisen kerran saman henkilön pitämään saman lajin kurssiin. Voit toki osallistua silti, mutta normaalihinnalla. Kaikkiin kursseihin on selkeästi annettu ohjeet, jos niihin kuuluu alennusta seuran jäsenille. Jos MUR-jäsenillä on etuoikeus varata ensin niin siihenkin on päivämäärät. Olet etuoikeutettu silloinkin jäsenenä varaamaan ensin, vaikka olisit jo etusi käyttänyt aikaisemmin.

Nyt kannattaa liittyä vielä loppuvuodeksi Mikkelin Urheilu Ratsastajiin, jos et ole vielä jäsen. Vakuutuksen ohella saat alennuksia tuntihinnoista ja hyödyt esim. useille kursseille ilmoittautuessasi.

Loppuvuoden Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry jäsenhinnat:

juniori 36,50e

seniori 40e

perhejäsen juniori 23,25e

perhejäsen seniori 26,30e

http://mikkelinurheiluratsastajat.sporttisaitti.com

03.09.2020

Uudet ajo-ohjeet tallille

Ajo-ohje: Huomioi, että uusi vitostie muutti meille ajamisen toista kautta, enää ei seurata Kuopio-kylttejä. Nyt uusi tiejärjestely on valmis.

Uusi reitti: Mikkelistä kyltit ViSULAHTI

​​Visulahden matkailukeskuksen jälkeen ( n.1200m ) oikealle - Sairila.


Sairilantietä 1.5km - oikealle Sairilanniementie ja siitä onkin jo kyltit meille, 500m ja oikealle pihaan Sairilanniementie 5.

28.08.2020

Puhelinnumero 28.-31.8 muuttunut

Maarit on taas vuosittaisessa Centered Riding ohjaajien päivityskoulutuksessa 28.-31.8. Sillä aikaa tunteja tallilla pitää Mari-Liina Relander-Pöyry.

Viikonlopun tuntiasioissa soitatahan suoraan Mari-Liinalle. puh.050-9116631

Pidemmän ajan tuntivaraukset ja vaelluskyselyt yms. tallin numeroon 050-5350791. Puhelin on päivisin äänettömällä koulutuksen ajan, joten laita WhatsApp-viestiä tai soita kello 21 jälkeen iltaisin.

13.07.2020

Syksyn ryhmät

Syyyskauden tunnit on varattavissa.

Elokuun toisesta viikosta ei vielä saa varata irtotunteja eikä korvaustunteja, ettei ne vie vakiotuntipaikkoja. Jos olet uusi tai on tarve vaihtaa ryhmää niin tarkista tallilta ennen varausta, että ryhmä on oikean tasoinen Usea ryhmä pysyy paikallaan ja nyt jo niissä olevat voivat varata niihin paikan. Olethan nopsa niin paikkasi ryhmässä säilyy. Paikka ryhmään varataan ostamalla sarjakortti tai maksamalla varausmaksu 50€,joka vähennetään sitten kortista.

Myös uusia ryhmiä tulee ja alkeiskurssit alkaa. Talutusratsastustunti laitetaan vielä kalenteriin.

20.06.2020

Kesän varsat syntyneet

Tämän kesän varsoja on viisi. Vatnadiksella on ruunihallakko tammavarsa Daladis fra Niemenpelto. Alfa sai tammavarsan, jonka nimeksi tuli Burned Cupcake. Alfa ei emän hommia osannut hoitaa niin Vatnadis hoitaa myös Burnista. Tämän uusioperheen elämää voi seurata instagramissa @burned.cupcake

Niemenpellon Millillä on orivarsa Niemenpellon Jekku. Topazilla on tammavarsa nimeltään Niemenpellon Opaali.

Viimeisin varsa on kuvassa oleva Niemenpellon Jazzin tammavarsa. Tänään, juhannuspäivänä, syntyneellä varsalla ei ole vielä nimeä.

24.03.2020

Alkeis-ja talutustunnit poikkeusolojen aikana

Tenavatunnit ja alkeiskurssit pyörivät nyt ratsastajan perheen oman talutuksen voimin. Mikäli perheestänne ei löydy sopivaa taluttajaa tai ette halua tänä aikana muuten ratsastaa niin sarjakortit jää odottamaan normaaliin toimintaan pääsyä. Joitain ryhmäaikoja voidaan joutua vaihtamaan,kun ratsastamaan palataan, jos jää ryhmästä pois ja muut jatkaa(varsinkin alkeiskurssilla saatetaan päästä jo niin paljon eteenpäin ettei voi samassa ryhmässä jatkaa). Varmasti uudet ajat kuitenkin löytyy, kun uudestaan päästään aloittamaan. Lähetämme linkin tähän päivitykseen kaikille niille, joilla ratsastaja, joka tarvitsee taluttajan. Toivomme pikaista vastausta, löytyykö oma taluttaja, tekstiviestillä tai whatsApp-viestillä. Niiden varaukset, jotka jää tauolle, talli poistaa kalenterista ja varataan uudestaan,kun perhe päättää aloittaa uudestaan. Näin ei tarvitse huolehtia jokaviikkoisesta perumisesta. Jos mietityttää oman taluttamisen osaamistaito niin kannattaa soittaa niin jutellaan.

Muut ryhmät, missä ei tarvita taluttajia, pyörivät normaalisti. Lue vielä aikaisempi kirjoitus; koronaviruksen välttämiseen ohjeet.

13.03.2020

Ratsastustunnit pidetään.Huomioi poikkeusolojen ohjeet.

Tiedote 21.3. Tarkennettu ohjeistus, ohjeet listattu helpoksi kokonaisuudeksi.

POIKKEUSOLOJEN OHJEET KORONAVIRUKSEN VÄLTTÄMISEKSI

 • Ilmoita,jos haluat valmiiksi laitetun hevosen ( jos siis itse et osaa laittaa).

 • Karsinoissa saa olla 1 henkilö kerrallaan.

 • Kavereita yms.ylimääräisiä ei tallille. Harjoittelijahoitajat ei voi nyt tulla harjoittelemaan.

 • Pese kädet jo kotona, pidä hanskat kädessä kokoajan. Käytä saippuaa ja väh.20sek.huolellinen pesu. Jos joudut pesemään tallilla käsiäsi niin käytä aina saippuaa. Pyyhkeitä vaihdetaan kokoajan, mutta omaa pyyhettä ja käsidesiä voi kuljettaa myös repussa mukana.

 • Vältetään turhaa oleskelua tallilla. Perheenjäsenet voi tunnin aikana oleskella myös ulkotiloissa, jos pakko lähteä kaikkien mukaan. Katsomossa istukaa väljästi.

 • Koitetaan olla nopeita ja näppäriä laittamisissa niin oleskeluaika vähenee.

 • Ei liian aikaisin tallille pyörimään,kypärä-ja varustehuoneeseen yksi kerrallaan.

 • Hevosten varusteet voit jättää nyt käytävälle niin varustehuoneessa liikkuminen vähenee. Henkilökunta voi pestä kuolaimet päivän päätteeksi.
  Jos hevonen ei sinä päivänä jatka niin voit viedä varusteet varustehuoneeseen saakka, vältä yhtäaikaista oleskelua varustehuoneessa.

 • Jos perut tuntisi niin tee se ajoissa! Kortteihin annetaan jatkoaikaa, mutta perumiset kuuluu hoitaa niinkuin ennenkin. Nyt voi ja pitää jäädä flunssan takia kuitenkin kotiin.

 • Ilmoita viestillä etukäteen, jos et pysty taluttamaan oman perheen aloittelijaa, pyrimme järjestämään taluttajan tarvittaessa, jos se ei onnistu niin tunteja siirretään. Kaikki toimenpiteet, joissa oma perhe voi avustaa, vähentää ylimääräisiä kontakteja ja myös mahdollistaa aloittelijoiden tuntien pidon.

 • Siirrymme säiden salliessa ulkokentälle ja käymme maastossa. Pukeudu sitä ajatellen. Vaatetta on helppo vähentää tarvittaessa. Tämän tekisimme muutenkin, kun kevät tulee. Maneesissa olemme kuitenkin ulkoilmatiloissa, mutta ulkona on väljempi katsella myös tunteja.

 • Seuraa tallin kotisivujen www.niemenpellontalli.fi ajankohtaisia sivuja. Noudatamme viranomaisten ohjeita ja suomen ratsastajainliiton suosituksia käytännöissä. Ajankohtaiset-sivuja päivitetään sitä mukaa,kun uusia ohjeita tulee.

 • Kilpailuja ei nyt keväällä pidetä eikä lasten kerhoja yms.

25.12.2018

Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry

Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry:n yhteistyötalli on Niemenpellon talli. Liittyessäsi seuraan saat mm. ratsastustunnit edullisemmin yhteistyötallilla sekä LähiTapiolan kattavan tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa aina hevosia hoidettaessa, ratsastettaessa sekä matkojen aikana tallille.


Jäsenmaksut vuodelle 2020 ovat:
- juniorijäsen (alle 19-vuotiaat) 60€
- seniorijäsen 67€
- Perhejäsen juniori 35€
- Perhejäsen seniori 40€
- Henkilökannatusjäsen 60€ (ei SRL:n etuja)
- Yrityskannatusjäsen 200€ (ei SRL:n etuja)

Kysy lisää seurasta, vastaamme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin. Saat meihin yhteyden sähköpostitse mikkelinurheiluratsastajat@gmail.com. Tallilla ollessasi voit myös kysyä lisää seurasta Maaritilta, Mari-Liinalta, Raila-Tuulia Surkalta ja Kati Pulkkiselta, kun he ovat tallilla.
Seuran löydät myös Facebookista Mikkelin Urheilu Ratsastajat Ry ja Instagramista @mikkelinurheiluratsastajat.

Tervetuloa uuteen seuraan!

09.08.2018

VAKIOTUNTIEN VARAAMINEN

Etsiessäsi sopivaa vakiotuntia talveksi, kannattaa varmistaa ryhmän taso soittamalla tai viestillä, ennenkuin varaat sitä kalenterista. Voimme laittaa puolestasi tunnin kalenteriin.

Varaathan myös irtotuntisi ajoissa!

Näin emme turhaan kerkeä poistamaan vajaalta näyttävää tuntia kalenterista. Tuntien minimikoko on yleensä 3 ratsastajaa, jos samalla päivällä on useita vajaita samantasoisia tunteja, saatamme joskus yhdistää ryhmiä. Kaikista muutoksista tulee aina viesti sähköpostiin varauskalenterin kautta.

Vakioryhmien maksimikoot vaihtelevat. Suurin osa ryhmistä on 6-7 ryhmiä . Ne ryhmät, joissa ratsastetaan paljon isoilla hevosilla on yleensä pienenpiä ryhmiä. Jos sinulla on esim. lapsi,joka tarvitsee pienen ryhmän oppimiseen niin ota yhteyttä; katsomme sopivan pienen ryhmän. Alkeiskursseilla voi hetkellisesti olla enemmänkin ratsastajia, mutta ryhmiä jaetaan sitten aina tarpeen tullen viimeistään jatkokurssille siirryttäessä.

Vakiotuntilaisilta toivomme sitoutumista omaan ryhmään. Jos et omalle tunnillesi pääse, voit perua ja etsiä korvaavan tunnin itsenäisesti kalenterista. Muistathan myös korttien käyttöajan. Rästitunnit tulee käyttää kortin voimassaoloaikana!

Tuntien aiheet tulee varauskalenteriin vasta lähempänä ajankohtaa. Vakiotunteja on useammanlaisia. Suurimmassa osassa ryhmiä on tuntijako ko,ko,es,ma(valoisana aikana).Talven ja pimeän tullessa emme viikolla iltatunneilla maastoile, mutta viikonloppuisin käymme myös maastossa. Talvella maastotuntien tilalla on vaihtelevasti istuntatunteja, ilman satulaa tunteja, working equitationia, askellajitunteja. Tuntijärjestys ryhmissä vaihtelee, jotta saamme hevosille vaihtelevan viikon eikä esim.estetunteja satu viikolle liikaa. Samantasoiset ryhmät menevät siis eri ratsastuslajeja samanmäärän, vaikka viikoittain on ohjelma eri.

Ryhmissä on selkeät tuntisuunnitelmat ja pyrimme siihen, että ne, jotka haluavat suorittaa SRL:n tasomerkkejä, saisivat tarvittavat taidot ihan perustunneilla.

Emme tuputa ja painosta merkkien suorittamiseen. Jokainen joka niitä haluaa suorittaa,voi kysyä suorittamismahdollisuudesta ja ilmoitustaulullakin lukee infoa asiasta. Kaikki eivät halua suorittaa tasoja ja kilpailla ja heille on mukavampi, kun ei tule paineita suorittamiseen. Yhteistyökumppanimme on ratsastusseura Mikkelin Urheilu Ratsastajat ry, jonka kautta järjestyy esim. merkkien suorittaminen.

SRL.n hyväksymissä talleissa ratsastajat liittyvät joko johonkin ratsastusseuraan tai hankkivat SRL:sta green card-kortin. Tätä kautta ratsastajat saavat tarvitsemansa vakuutuksen ratsastusharrastukseen ja kilpailemiseen. Huolehdithan itse, että vakuutuksesi on kunnossa.mm.kilpaileminen on monissa omissa vakuutuksissa rajattu pois ja tämä tulee huomioida myös tallikilpailuihin osallistuessa.

Satunnaisratsastajat, ratsastusvaelluksiin osallistuvat ja alkeiskurssilaiset ovat vakuutettuja SRL;n satunnaisratsastaja-vakuutuksella.

04.05.2018

Ratsukko-varauskalenteriin on lisätty perhetunnus ominaisuus

Varauskalenteriin on tullut uutena ominaisuutena perhetunnus. Voit liittää perheen kaikki ratsastajat yhden käyttäjätunnuksen alle, näin tuntien hallinta on helppoa.

Katso ohjeet perhetunnuksen aktivointiin ja käyttöön tästä, kohdasta Ratsukko varauskalenterin käyttö.
HUOM! Huomioithan jo varattujen tuntien perumisen kun perhetunnuksen alle liitetään ratsastaja, jolle on tehty tuntivaraukset. Tästä löytyy tarkat ohjeet linkin takaa.