Kasvatustoiminta

Kasvatamme islanninhevosia, shetlanninponeja ja suomenhevosissa ratsu-ja suomenpienhevoslinjoja.

Varsoja syntyy vuosittain ja osa niistä tulee myyntiin, katso lisää tietoa kohdasta Myytävät hevoset

Tulevana kesänä, 2018, meillä on seuraavat oriit käytössä :

Shetlanninponiori Seva Ultimate "Matti"

"Matti" ottaa vastaan vieraita tammoja hintaan:

  • ASTUTUS 180€
  • VARSAMAKSU 180€


Suomenhevosori Raperto


Raperto on ostettu erityisesti omia tammoja ajatellen. Varsinaisesti sitä ei olla tarjottu ulkopuolisille käytettäväksi, mutta jos on kiinnostusta niin sekin toki onnistuu. Raperton varsat on olleet luonteeltaan hyvin rauhallisia ja helppoja. Niillä on ollut hyvä ratsun rakenne ja ne liikkuvat helpon oloisesti. Mukavana lisänä Raperto periyttää liinakkoa ja isoja merkkejä. Raperto periyttää todella hyvin helppoa ja rauhallista luonnettaan!

HINNAT 2018:

  • ASTUTUS 150€
  • VARSAMAKSU 150€

Islanninhevosori Fylkir frá Sannikko

Fylkir frá Sannikko sai luvat viideksi vuodeksi, 5 tammaa/vuosi.

Hinnat 2018

  • ASTUTUS 250€
  • VARSAMAKSU 300€ 7vrk:n ikäisestä varsasta


Jalostuksemme punainen lanka


Kaikissa roduissa yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on hevosen luonne.
Eteenpäin pyrkivällä luonteella niin ajo kuin ratsastaminenkin tuntuvat miellyttäviltä. Harrastuskäyttöön liian vilkkaita hevosia emme kuitenkaan halua jalostaa, vaan tarkoituksemme on kasvattaa hevosia, joille ihan tavallinen harrastajakin pärjää.

Kaikki jalostustammamme ovat myös käyttöhevosia. Samaa luonnetta vaadimme myös oreilta. Koska luonne on hyvin periytyvä ominaisuus niin niissä ominaisuuksissa emme koskaan jousta. Vain huippuhyvällä luonteella varustetut tammat ja oriit läpäisevät tarkan seulamme. Jos luonne on molemmilla vanhemmilla hyvä ja varsaa käsitellään oikein, on varsastakin odotettavissa vanhempiensa kaltainen hyvä käyttöhevonen.

Käsittelemme varsojamme niin, että uuden omistajan on helppo jatkaa vieroitusikäisen varsan kanssa kotona. Luottavainen varsa, jonka kanssa peruskäsittelyt onnistuu on uudelle omistajalle helppo valinta. Varsakin pääsee helpommalla, kun ihmistä ja sen toimia ei tarvitse jännittää.

Varsoja käsitellään ja ne oppivat luottamaan ihmisiin