Kasvatustoiminta

Kasvatamme islanninhevosia, shetlanninponeja ja suomenhevosissa ratsu-ja suomenpienhevoslinjoja.

Varsoja syntyy vuosittain ja osa niistä tulee myyntiin, katso lisää tietoa kohdasta Myytävät hevoset

Tänä kesänä, 2021 , meillä on seuraavat oriit käytössä :

Shetlanninponiori Seva Ultimate "Matti"

"Matti" ottaa vastaan vieraita tammoja hintaan:

  • ASTUTUS 180€ sis. alv 24%
  • VARSAMAKSU 180€ sis. alv 24%

Suomenpienhevosori Liitovarjo

"Varjolla" on jo pari tammaa astutettu, mutta nuorena oriina sitä ei vielä esitetä laajemmalle astutukseen. Varjo ottaa kuitenkin vastaan pienikokoisia suomenpienhevostammoja. Varjon oma säkäkorkeus on noin 136cm, joten emme ota kovin haasteellisen isoja tammoja vastaan. Isommille tammoille tarjoamme Rapertoa, joka jättää pienhevostammoille pientä jälkeläistä ja isoille isoa.
Varjo on luonteeltaan hyvin kiltti ja nöyrä, sillä on hyvät liikkeet ja suku on tervettä ja pitkälle pienhevosjalostusta. Varjon emänpuolen sukulaisia löytyy useampi tallilta, kaikki reilusti pienhevosmitoissa. Jos siis haluat pienen pienhevosen niin tässä potentiaalinen isäehdokas tulevalle varsallesi. Kaudella 2021 Varjo kouluttautuu ratsun hommiin, tähtäimenä kenties myös myöhemmin kantakirjaus. Varjo siinä sivussa kuitenkin voi myös astua tammoja.

HINNAT 2021 :

  • ASTUTUS 300€ sis.alv 24%
  • VARSAMAKSU 200€ sis.alv 24%

Suomenhevosori Raperto


Raperto on ostettu erityisesti omia tammoja ajatellen, joten sitä ei ole tarjottu kantakirjaan. Raperton varsat on olleet luonteeltaan hyvin rauhallisia ja helppoja. Niillä on ollut hyvä ratsun rakenne ja ne liikkuvat helpon oloisesti. Jälkeläisillä on ollut erittäin hyvä laukka.

Mukavana lisänä Raperto periyttää liinakkoa ja isoja merkkejä. Raperto periyttää todella hyvin helppoa ja rauhallista luonnettaan! Varsoista on tullut kooltaan emiensä mukaisia. Isoista tammoista isoja ja pienhevostammoista pieniä.Säkäkorkeudeltaan Raperto on pienhevosen puolella, takaa hieman yli.

HINNAT 2021:

  • ASTUTUS 200€ sis.alv 24%
  • VARSAMAKSU 300€ sis.alv 24%

Islanninhevosori Fylkir frá Sannikko

Hinnat 2021

  • ASTUTUS 250€
  • VARSAMAKSU 300€ 7vrk:n ikäisestä varsasta
  • Hinnoissa ei arvonlisäveroa, maksu hevosen yksityiselle omistajalle, teemme vain käytännön hommat.


Jalostuksemme punainen lanka


Kaikissa roduissa yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on hevosen luonne.
Eteenpäin pyrkivällä luonteella niin ajo kuin ratsastaminenkin tuntuvat miellyttäviltä. Harrastuskäyttöön liian vilkkaita hevosia emme kuitenkaan halua jalostaa, vaan tarkoituksemme on kasvattaa hevosia, joille ihan tavallinen harrastajakin pärjää.

Kaikki jalostustammamme ovat myös käyttöhevosia. Samaa luonnetta vaadimme myös oreilta. Koska luonne on hyvin periytyvä ominaisuus niin niissä ominaisuuksissa emme koskaan jousta. Vain huippuhyvällä luonteella varustetut tammat ja oriit läpäisevät tarkan seulamme. Jos luonne on molemmilla vanhemmilla hyvä ja varsaa käsitellään oikein, on varsastakin odotettavissa vanhempiensa kaltainen hyvä käyttöhevonen.

Käsittelemme varsojamme niin, että uuden omistajan on helppo jatkaa vieroitusikäisen varsan kanssa kotona. Luottavainen varsa, jonka kanssa peruskäsittelyt onnistuu on uudelle omistajalle helppo valinta. Varsakin pääsee helpommalla, kun ihmistä ja sen toimia ei tarvitse jännittää.

Varsoja käsitellään ja ne oppivat luottamaan ihmisiin