Tallialue ja tallitilat

Tallillamme on hyvät, toimivat tilat, harrastaa. Tallilla on maneesi, jonka pohjaa lanaamme usean kerran viikossa jottei uria muodostu ja pohja pysyy hyvänä. Iso ulkokenttä on kesäisin käytössä niin kauan kun ratsastusolosuhteet ovat ulkona hyvät. Ulkokentän pohja on hyvä ja se kuivuu sateenkin jälkeen nopeasti.

Tuntihevosille on uudet tallitilat, joissa on helppo ratsastusoppilaiden toimia. Heti tallin vieressä on iso lämmin taukotila, jos haluaa viettää tallilla pidemmän aikaa.
Tallilla on uusi estekalusto, working equitation -ja western kalustoa. Tallin vierestä löytyy hyvät maastot, maastotaitorata, laavupaikat ja grillikodat.

MANEESI

Maneesi on rakennettu 2005.

Maneesissa on reippaasti valaistusta ja katsomotilat maneesin päädyssä. Maneesi on mahdollistanut sen,ettei sellaista säätä olekaan etteikö voisi ratsastaa.

Kovilla pakkasilla maneesissa on noin 5 astetta lämpimämpää kuin ulkona, joten tuntien -20c pakkasrajalla siellä on vain -15C.
Kun viima puuttuu, maneesissa tarkenee hyvin. Hiekka pysyy pehmeänä talvellakin, joten hyppääminen onnistuu läpi vuoden, eikä liukkautta tarvitse miettiä.
Olemme pitäneet mm. ratsastuskilpailujakin talvella.

PITKÄTALLI

Pitkätalli on rakennettu 2013.

Tallissa on 26 isoa karsinaa. Tässä tallissa asuvat kaikki tuntihevoset ja ponit. Ilmoitustaulu on tallin käytävän päässä ja taululta löytyy mm.tuntilista.
Satulahuone löytyy ilmoitustaulun vierestä.

Tallin automaattijuomakupeissa on säädettävä lämpimän veden kiertosysteemi, joten hevoset saavat lämmintä vettä myös pakkasella.
Tämä edesauttaa hevosen juomista talvella ja tätä kautta hevosten terveyttä.

Talli sijaitsee maneesia vastapäätä, joten siitä on helppo tulla suoraan tunnille maneesiin. Käytävällä sekä karsinoissa on kumimatot.
Tämä pitää tallin hiljaisena ja tekee hevoselle kävelyn pehmeällä matolla miellyttäväksi sekä säästää hevosen jalkoja.
Jokaisessa karsinassa on oma aukeava ikkuna ulos pihallepäin sekä karsinan ovessa aukeava luukku käytävälle.

PIKKUTALLI

Pikkutalli on ensimmäisenä vastassa vasemmalla, kun tulet parkkipaikalta tallialueelle.

Tästä tallista löydät wc:n sekä taukotuvan, jossa on kypärät ja turvaliivit.
Pikkutallissa asuu nuoria hevosia ja varsalliset tammat sekä yksityiset hevoset, jotka ovat tallilla hoidossa. Lisää tietoa karsinapaikoista löydät tästä.

KUPPONEN

Kupponen on 2015 remontoitu lämmin tila ratsastajille ja pienempien ratsastajien mukana kulkeville vanhemmille.

Hoitajatytöillekin on nyt enemmän lämmintä taukotilaa. Kupposesta löytyy tietenkin kahvia ja Melissa leipuri-kondiittorina leipoo sinne kahvileipää.
Kupposen sisustaminen vielä jatkuu, mutta käytössä se on jo kovasti. Kupposessa on myös takka, jonka ääressä on kiva lämmitellä kovemmilla pakkasilla.

Heppakerhojen ja kurssien teoriaosuudet on myös hyvä pitää Kupposessa, sillä tilaa siellä on reippaasti.
Kyytiä odottava voi lukea kirjahyllystä hevoskirjoja, joita siellä on reilusti.