Laukkaa sisältävät maastot

TUNNIN MAASTO

 • Näitä löytyy hyvin suoraan varauskalenterista.
 • Jos sopivaan aikaan ei löydy retkeä niin soita tai laita teksti/WhatsApp-viestiä tallille( 050-5350791/Maarit ) niin katsotaan saataisiinko sopimaan maasto kalenteriimme. Teemme paljon maastoja myös yksityisretkinä.
 • Maastoon voit toivoa islanninhevosta tai suomenhevosta. Jos toivetta ei ole toimitettu tallille niin katsomme varauskalenterista pituuden/painon mukaan sopivaa ratsua. Islanninhevosissamme on monenlaisia menijöitä. Rauhallisia ja reippaita ja kaikkia siltä väliltä. Osa issikoistamme on ihan kokeneiden ratsastajien ratsuja eli niistäkin löytyy tarvittaessa ihan vauhtia. Isoimpien islanninhevostemme painoraja on 90kg, mutta suomenhevosistamme löytyy pari rauhallisempaakin joukosta, jos tarvitset rauhallisen hevosen ja painoraja ylittyy. Hinta 35e

2h maasto, ilman laavupysähdystä

 • Lähdemme suoraan maastoon
 • Etenemme reippaasti töltäten/ravaten ja laukaten.
 • Välillä annamme hevosten levätä kävellen, jotta jaksavat taas edetä reippaasti, kävelypätkät sijoittuu pääsääntöisesti poluille, joten samalla voi ihailla Etelä-Savolaista kumpuilevaa maisemaa.
 • Retkissä on paljon erilaisia reittivaihtoehtoja. Kuumina hellepäivinä olemme enemmän metsässä poluilla, että hevoset jaksavat ja viileämmillä ilmoilla retkessä on enemmän vauhdikkaampia reittejä. Mikäli lämpötila alkaa olla +30c niin laukat alkavat jäädä pois pitkiltä retkiltä.
 • Hinta 60€ hlö

LAAVURETKI KOKENEILLE RATSASTAJILLE 3h ja 4h

 • Vaellusreitti kulkee vaihtelevassa maastossa, missä tieosuuksien lisäksi välillä kuljemme polkuja ja metsäreittejä pitkin
 • Tölttäämme/ ravaamme pitkiä pätkiä ja laukkaamme railakkaita laukkataipaleita
 • Retken puolivälissä laavulla taukoeväät
 • Hinta 90€ hlö/3h ja 120€ hlö/4h, vähimmäishenkilömäärä on 4 ratsastajaa
 • Mikäli omaa ryhmää ei ole niin kysy valmiita retkiä, mihin mahtuisit mukaan.

USEAMMAN PÄIVÄN VAELLUKSET 2024

Maastokurssi-nimellä kulkeva 5 päivän vellus ma-pe, kesäkuun ensimmäinen viikko. yhden päivän hinta 120e

2 päivän vaellus. la-su 20-21.7. 2023, hinta 180e tai vain yhden päivän osallistuminen 120e.

-Päivä alkaa klo.10 hevosten jaolla. Haemme hevoset laitumelta ja laitamme valmiiksi. Vaellus kulkee vaihtelevia reittejä pitkin, polkua ja tietä. Jokainen ottaa mukaan omat eväät. Emme tee nuotiota ensimmäiselle päivälle. Toisen päivän suhteen sovitaan vaellukselle osallistuvien kanssa, että halutaanko siihen sisällyttää nuotio. Vaellus sisältää kaksi pysähdystä, toinen isompi evästauko ja toinen lyhyempi hevosten lepotauko ja ratsastajien juomatauko. Saavumme tallille noin 15.30 ja hoidamme hevoset vaelluksen jälkeen ja viemme ne takaisin laitumelle. Päivä päättyy klo16. Ratsuksi saa toivoa islanninhevosta tai suomenhevosta. Ilmoitathan toiveet jo varatessasi vaellusta niin se helpottaa päivän hevosjakoa. Islanninhevosillamme painoraja on 90kg. Mikäli painosi on maksimirajalla niin toivo tallilta isompaa hevosta niin pitkä vaellus sujuu mukavasti molemmilta.

Maastot ja vaellukset yksityisesti tai pienissä ryhmissä

Olemme tehneet paljon retkiä esim.kahdelle ja yhdellekin. Hinnat lasket helposti yksityistuntihinnastosta, jota sovelletaan myös yksityismaastoihin. Esim. 1h maasto kahdelle on 45+45e . 2h maasto kahdelle 90+90e. Oman ryhmäsi koosta riippuu yksityistuntihintakin eli 6 ratsastajalla saat jo yksityisryhmän normaalihinnalla. Tilatessasi yksityisryhmää, laskemme sinulle hinnan riippuen osallistujien määrästä.

YLEISTÄ VAELLUKSIIN LIITTYEN

Kun varaat vaellusta tuntikalenterista, jo varausvaiheessa ilmoitetaan, minkä tasoisille ratsastajille vaellus on tarkoitettu.
Näin jo varatessasi tiedät, onko kyseessä laukkamaasto vai rauhallisempi ja sopiiko se sinulle.
Ole rehellinen ratsastustaidoissasi, näin retkestä tulee kaikille onnistunut kun olet oikeassa ryhmässä.

Olemme Suomen ratsastajainliiton jäsentalli. Jäsenyyden saa talli , jonka toiminnan laatu täyttää tiukat vaatimukset turvallisuuden, hevosten laadun ja muiden olosuhteiden ja palvelun suhteen. Jäsentallien ohjaajat ovat kouluttautuneet alan oppilaitoksissa, joten maastoissakin sinulla on mukana ammattilainen ryhmää vetämässä. Vaellusasiakkaat ovat vakuutettuja Suomen Ratsastajainliiton kautta niin hoitotilanteessa kuin ratsastettaessa.

MAKSAMINEN

 • Mikäli retki löytyy varauskalenterista niin sen voi varata ja maksaa sieltä suoraan.
 • Mikäli haluat maksaa paikanpäällä niin se tapahtuu aina käteisellä tai liikuntaeduilla (tarkista hinnastosta käytössä olevat liikuntaedut). Maksukortit ei käy tallilla.
 • Erikseen sovitut retket maksetaan tilille etukäteen. Tätä varten saat tallilla viitenumeron, jota käyttäen maksusi kohdistuu oikein.
 • Työporukoille voidaan laittaa tarvittaessa myös lasku, mikäli retken maksaa työnantaja. Tällöin retken varaus vahvistetaan etukäteen myös sähköpostitse [email protected]

  Kuvassa ryhmä suomenhevosia.