Maastot ja retket, joissa ei laukata

Kiinnostaako ratsastus luonnossa? Tutustu vaihtoehtoihimme.

Olemme keränneet alle palvelumme, jotka sopivat kaikille ratsastajille. Nämä maastoretket toteutetaan ajatuksella, että nautitaan hevosista ja luonnosta ja yhdessäolosta. Vauhti ei ole se pääasia. Nämä retket sopivat hyvin esim. koko perheelle, työporukoiden retkiksi, polttareiden ohjelmaksi ja kaveriporukoille, joissa mukana kokemattomia ratsastajia. Ja tietysti ihan vaan yksin ratsastamaan tulevalle, kun etsit rauhallista maastoretkeä. Jos et osaa päättää, mikä olisi tarkoitukseen sopiva niin ota yhteyttä suoraan tallille. Laavuretket on pääasiassa erikseen tilattavia, joitain valmiitakin ryhmiä voi löytyä, joihin voi liittyä mukaan. 1-2h maastoja löytyy usein valmiina, mutta niitä teemme myös erikseen tilattunakin. Kyselyt: puh.050-5350791/Maarit Relander
Valmiita retkiä löydät tuntikalenteristamme

TUNNIN MAASTO

 • Sopii pääasiassa jo jonkunverran ratsastaneille
 • Ihan ensikertalainen ei kerkeä näin lyhyellä retkellä käymään kovin pitkällä maastoretkellä, koska alkuun tarvitaan harjoittelua kentällä. Yksityisretkenä tai taluttajan kanssa tämäkin kuitenkin on mahdollista.
 • Näitä löytyy hyvin suoraan varauskalenterista. Lue kuvaus kalenterista, onko maasto juuri sinulle sopiva ja tarvittaessa kysy tallilta soittaen ,että sopiiko sinun taidoillesi retki tai esim. voiko mukaan tulla talutettava lapsi. Osa aloittelijoiden maastoista sopii pienillekin lapsille ja osa saattaa olla tarkoitettu ihan aikuisille. Sopivassa ryhmässä on mukavin harrastaa.
 • Jos sopivaan aikaan ei löydy retkeä niin soita tai laita teksti/WhatsApp-viestiä tallille niin katsotaan saataisiinko sopimaan maasto kalenteriimme. Teemme paljon maastoja myös yksityisretkinä.

ALOITTELIJOIDEN RETKI 1,5h

 • Aloitamme ryhmän kanssa ratsastuskentältä, jossa harjoittelemme hevosen hallitsemista. Kun kaikilla hevonen toimii mukavasti, suuntaamme lähimaastoon, missä on mukava reitistö eikä autoliikennettä tule juurikaan vastaan. Reitistö on tehty omille maille ja suunniteltu juuri aloittelijoiden maastoretkiä ajatellen, joten siinä on huomioitu ettei kaikilla riitä taidot vaikeissa maastoissa tai liikenteessä ajoneuvojen kohtaamiseen.
 • Reitti kulkee tasaisia maastoja ja polkuja pitkin. Kuljemme käynnissä polkuja pitkin ja mikäli kaikki haluaa niin menemme islanninhevosten tasaista tölttiä tiellä. Retken pääpainotus on siinä, että kaikilla on turvallinen olo ja tästä saa kivan kokemuksen. Vauhti ei ole näillä retkillä se pääasia. Ei evästaukoa välillä. Hinta 55e/hlö

2h RETKi ilman laavua

 • Suuren aloittelijaporukan kanssa emme lähde liikenteen sekaan, joten usean aloittelijan kanssa valinta on 1,5h ilman laavua tai 2h laavulla.
 • Jos varaajan ryhmä koostuu eritasoisista ratsastajista ja useammalla on ratsastustaustaa ja vain pari on kokemattomampaa niin tämäkin on mahdollinen vaihtoehto. Tärkeää on miettiä, että hallitseeko porukka hevosen autotielläkin vai onko parempi vaihtoehto enemmän polkuja sisältävä lähimaasto.
 • Mikäli osallistujien taidot riittää tälle retkelle niin teemme retken teitä ja polkuja vaihdellen. Emme laukkaa.
  Mikäli varaajalla on oma sekalaisilla ratsastustaidoilla oleva ryhmä ja olemme jo aikaisemmin laukanneet niin laukkaaminen katsotaan tilanteen mukaan ja aina mennään vähemmän ratsastaneen taitojen mukaan. Kalenterista varatessasi lukee jo siellä valmiiksi, että laukataanko retkellä.
 • Kalenterissa valmiina oleviin "laukkamaastoihin" pitää olla ilmoittautujilla jo laukkataito valmiiksi eli jos et ole jo laukannut tai kaveriporukassasi on joku, joka ei ole laukannut, varataan kalenterista rauhallinen retki tai varataan oma retki ottamalla yhteyttä tallille. Hinta 60e/hlö


VAELLUS LAAVUPYSÄHDYKSELLÄ 2h

 • Sopii vähän ratsastaneille ja täysin ensikertalaisille kokeilijoille.
 • Alkuharjoittelukentällä ja sama aloittelijoille suunniteltu reitistö kuin ylhäällä, 1.5h retken kohdalla, kerrottu.
 • Työporukoiden paljon käyttämä vaellusvaihtoehto
 • Reitti kulkee tasaisia maastoja ja polkuja pitkin läheiselle nuotiopaikalle, missä hengähdämme ja syömme taukoeväät.
  Onnistuneen kokemuksen voimalla onkin helppo jatkaa matkaa kohti tallia hienoa kokemusta rikkaampana.
 • Hinta 80€ hlö, vähimmäishenkilömäärä on 4 ratsastajaa. Jos sinulla ei ole valmiiksi tälläistä ryhmää, voit liittyä mukaan jo valmiiksi varattulle retkelle. Valmiiksi varattuja retkiä kannattaa kysyä hyvissä ajoin.
 • Nuotiopaikka on lähellä, joten retkelle voi tulla mukaan myös kävelijöitä, jotka eivät halua ratsastaa. Kävelijöiltä maksu 15€/hlö.

Myös autolla pääsee ihan laavukodan lähelle, eli osallistuminen onnistuu, vaikka jollain ryhmän jäsenellä olisi liikkuminen vaikeaa.

Maastot ja vaellukset yksityisesti tai pienissä ryhmissä.

 • Koronavuosina olemme tehneet paljon retkiä esim.vain kahdelle. Hinnan lasket helposti HINNASTOSTA. Yksityistuntihinnastoa sovelletaan myös maastoihin. Esim.1h maasto kahdelle on 45+45e. 2h maasto kahdelle 90+90e. Oman ryhmäsi koosta riippuu yksityisretkihintakin, mm.6 ratsastajalla saat jo yksityisryhmän normaalihinnalla.

YLEISTÄ VAELLUKSIIN LIITTYEN

Kun varaat vaellusta tuntikalenterista, jo varausvaiheessa ilmoitetaan, minkä tasoisille ratsastajille vaellus on tarkoitettu.
Näin jo varatessasi tiedät, onko kyseessä laukkamaasto vai rauhallisempi ja sopiiko se sinulle.
Ole rehellinen ratsastustaidoissasi, näin retkestä tulee kaikille onnistunut kun olet oikeassa ryhmässä.

Retkiä varaavat paljon myös kaveri- ja työporukat, joissa osa on ratsastanut paljonkin ja osa ei lainkaan.
Kun olet lähdössä tälläisen ryhmän mukaan, tiedät heti, että retkellä ei välttämättä laukata vaan etenemme vähiten ratsastaneen uskalluksen ja taitojen mukaan.

Näillä retkillä kaveriporukan kanssa yhdessäolo ja aloittelijan kannustus onkin suurin juttu, laukata voi sitten jollain muulla kerralla.
Retken osallistujien ratsastustausta on hyvä selvittää etukäteen niin tiedämme,että mille reitille tai laavulle toteutamme retken.
jos osallistujissa on pari kokematonta ja muut osaavia, on mahdollista lähteä kauemmaskin, mutta suurella määrällä kokemattomia pysymme lähimaastossa. Jos ryhmässä on yksikin, joka ei ole koskaan ratsastanut, aloitamme maaston aina kentällä harjoittelulla. Ryhmät alkuhaastatellaan vielä paikan päällä, jotta jokaiselle löytyisi sopiva hevonen.

Olemme Suomen ratsastajainliiton jäsentalli. Jäsenyyden saa talli , jonka toiminnan laatu täyttää tiukat vaatimukset turvallisuuden, hevosten laadun ja muiden olosuhteiden ja palvelun suhteen. Jäsentallien ohjaajat ovat kouluttautuneet alan oppilaitoksissa, joten maastoissakin sinulla on mukana ammattilainen ryhmää vetämässä. Vaellusasiakkaat ovat vakuutettuja Suomen Ratsastajainliiton kautta niin hoitotilanteessa kuin ratsastettaessa.

Lapsi vaelluksilla

Lapsien osallistuminen retkille on mahdollista, mutta ei ihan samalla tavalla kuin aikuiset aloittelijat. Kun maastoon lähdetään niin suurinpiirtein 15vuotias voi lähteä samanlaisella alkuharjoittelulla kuin aikuiset. Tätä nuoremmat aloittelijat joko tarvitsevat alkuharjoittelua kentällä jo ennen vaelluspäivää tai taluttajan. Tämä arvioidaan tapauskohtaisesti tilausvaiheessa.
Pääsääntöisesti taluttaja tulee hankkia itse. Talli yrittää toki hankkia taluttajan ellei asiakas voi järjestää sitä itse.
Jos lapsi jo harrastaa ratsastusta niin tällöin ikä ei ole ratkaiseva tekijä vaan lapsen ratsastustaidot. Meillä maastoilee hyvinkin pienet lapset ilman taluttajaa, kun hallinta on jo kentällä hyvä. Eli kun varaat retkeä, johon osallistuu myös lapsi niin mietitään yhdessä, minkämittainen retki olisi sopiva ja tarvitaanko taluttajaa.

ELÄMYSHETKI TALLILLA

Etsitkö ryhmälle ajanvietto vaihtoehtoa hevosten parissa ja joukossa on ensikertalaisia ja kokeneita ratsastajia, kaikki ei ehkä halua ratsastaa?
Voimme räätälöidä vaelluksia toiveiden mukaan. Järjestämme myös reki- ja kärryajelutusta, polttariporukoille temppurataa, hiihtoratsastusta. Niille, jotka ei halua ratsastaa,mutta haluavat osallistua esim. työporukan retkelle, tarjoamme vaihtoehdoksi tutustumista vaistojousiammuntaan ja kevyttä "taukoliikuntaa" kaikenkuntoisille. Maarit Relander on mm. ratsastajan oheisliikunnanohjaaja ja voimme tarjota mukavan verryttelevän liikuntapaketin sillä aikaa, kun osa ratsastaa.Tämän voi räätälöidä myös osaksi retkeä. Onko hartiat jumissa ja ajatus jumpasta ei tule ihan heti mieleen? Tässä jumpassa ei tule hiki, mutta rankaan saadaan vetreyttä ja niveliin sopivasti liikettä. Kovempikuntoisille voidaan toki tehdä reippaammat liikuntatuokiotkin.
Soita ja kerro ryhmästäsi ja suunnitellaan oma elämyshetki.

Räätälöidyn elämyshetken tai vaelluksen hinta lasketaan tapahtuman sisällön ja osallistujamäärän mukaan tapauskohtaisesti.

PUKEUTUMINEN RETKELLE

 • Varaa säänmukaiset vaatteet. Hanskat on hyvät myös kesällä ettei ohjat hierrä sormia.
 • Varrelliset, kannalliset kengät, esim.kumisaapas tai vaelluskenkä.
 • Housut, jotka joustavat ja eivät ole kovin liukasta materiaalia. Esim.puuvilla on hyvä.
 • Kypärän ja heijastinliivin saat tarvittaessa tallilta.


  MAKSAMINEN

 • Mikäli retki löytyy varauskalenterista niin sen voi varata ja maksaa sieltä suoraan.

 • Mikäli haluat maksaa paikanpäällä niin se tapahtuu aina käteisellä tai liikuntaeduilla (tarkista hinnastosta käytössä olevat liikuntaedut). Maksukortit ei käy tallilla.

 • Erikseen sovitut retket maksetaan tilille etukäteen. Tätä varten saat tallilla viitenumeron, jota käyttäen maksusi kohdistuu oikein.

 • Työporukoille voidaan laittaa tarvittaessa myös lasku, mikäli retken maksaa työnantaja. Tällöin retken varaus vahvistetaan etukäteen myös sähköpostitse [email protected]