Talliympäristössä voi harrastaa muutakin kuin ratsastamista

Talliympäristössä voi harrastaa muutakin kuin ratsastamista. Kaikkeen harrastamiseen ei liity edes hevonen elementtinä mukaan.

Työporukoiden tyky-päivät, polttarit, synttärit ja ihan vaan uuden kokeilemista itse tai kaverin kanssa. Tallillamme pääsee monella tapaa harrastamaan vaikkei haluaisi hevosen selkään.

JOUSIAMMUNTA

Jousiammuntaan löytyy meiltä lainavarusteet ja opetus lyhyellä vastakaarijousella eli ns. vaistojousella ampumiseen. Tämä jousi on siis se perinteinen jousi, jossa ei ole tähtäimiä ja moni mieltää sen "inkkarijouseksi" . Lyhyttä vastakaarijousta käytetään mm.metsästyksessä. Tarkkuusammunnassa, kun se tehdään tauluihin tai esim. maastossa oleviin 3d-kuviin. Ja meillä tietysti ratsastusjousiammunnassa, josta löytyy täältä omat sivunsa, kuinka pääset harrastamaan ratsastusjousiammuntaa.

Jousiammuntaa voi tulla meille opettelemaan vaikkei hevoset ole se juttu millään tavalla. Jousiammuntatunteja pidetään tilauksesta niin yksityishenkilöille kuin ryhmillekin. Tämä sopii hyvin myös esim. polttareiden tai tyky-päivän ohjelmaan. Kaikki eivät halua ratsastaa,mutta porukkaa voidaan jakaa ratsastajiin ja jousiammuntaa opetteleviin. Ja kaikenlisäksi se onnistuu molemmille yhtäaikaa ja lopussa voidaan yhdessä juoda kahvit laavulla. Tälläisiä paketteja, joissa osa ryhmästä haluaa tehdä jotain muuta kuin ratsastaa, teemme sopimuksen mukaan.Kysy rohkeasti!

Hevosen hoitaminen

Tallilla voi myös varata tunnin hevosen hoitamiseen tai käsittelyyn. Se voi olla harjausta ja hevosen taluttamista ja yhdessäoloa rennosti. Sopii hyvin sinulle,joka haluat kiireettömän hetken, jossa ei tarvitse suorittaa. Tämä voi olla myös osaohjelmana niille,jotka haluaa tutustua hevoseen,muttei halua ratsastaa,kun muu esim.työporukka, ratsastaa.

Kärryillä ajaminen

Monesti kärryillä ajamista pääsee kokeilemaan kesäkursseilla, mutta tiesitkö, että siihen voi varata milloin vain oman tunnin? Kärryillä ajaminen voi olla rennosti teitä pitkin tai voit harjoitella valjakkoajon tehtäviä. Ajohevosiksi löytyy poneja ja hevosia. Ajotunnin voi varata ihan vaan itselle tai myös pienelle kaveriporukalle.

Poni/hevosagility

Poni/hevosagility on hauska laji, jossa tehdään tehtäviä ponin/hevosen kanssa maastakäsin. Siinä tulee esiin ihmisen ja hevosen keskeinen luottamus ja on todella hauskaa saada hevonen tekemään näitä pieniä temppuja. Agilitytunteja voi varata itselle, kaveriporukalle ja joskus näitä meillä on ratsastustunnillakin, koska tätä kautta oppii paljon hevosen käsittelystä. Kiva ohjelma esim.lapsen syntymäpäivien ohjelmaksi,jos kaverissa on hevosista kiinnostuneita. Aina ohjelman ei tarvitse olla perinteistä ratsastusta.