Tutustumiskurssi ratsastusjousiammuntaan.

Kurssi täynnä!

Kurssi sopii niin aikuisille kuin lapsillekin, ratsastustaidoksi riittää käynnin ja ravin hallinta. Hevosen selästä ampuminen tapahtuu alkuun käynnissä ja taluttaen, ja siitä jatkamme jokaisen omien taitojen mukaan. Tähän uskaltaa siis ilmoittautua!

Kurssiajankohta: la 16.00-18.30 , su 11-13

Ratsastusjousiaamunta on laji, jossa tarvitset kahta taitoa; jousiammunnan perusteet ja perusratsastustaidon. Jousiammuntaa sinun ei tarvitse vielä osata. Kahden päivän kurssilla saat tuntumaa, mitä lajissa tehdään.

Kurssi sopii perusratsastustaidon omaaville, jotka jo hallitsevat hevosen laukassa. Opettelemme kurssilla ensin lauantaina maasta käsin jousiammuntaa ja käymme läpi asiat, miten toimitaan hevosen kanssa. Ratsastamme tunnin ja harjoittelemme ratsastusjousiammunnassa käytettäviä asentoja ja istuntaa ja hevosen ohjausta istunnalla. Lauantaina emme ammu vielä selästäkäsin.

Sunnuntaina aloitamme vielä tuntuman hakemista jousen käytössä ja ammumme maastakäsin. Sitten pääsemmekin kokeilemaan ihan ratsain ampumista. Kurssille otetaan 6 oppilasta. Lauantaina kaikki ratsastaa omilla hevosilla ja sunnuntaina menemme pareittain. Tällöin toinen taluttaa hevosta, kun toinen ampuu ja vaihdamme puolessavälissä. Mikäli taidot riittävät niin tässä pääsee myös ampumaan ilman taluttajaa. Käytössä lajiin huolella koulutetut hevoset ja turvalliset puitteet. Ratsuksi voi valita ponin,islanninhevosen tai isomman hevosen, kaikentyyppisiä hevosia on opetettu lajin pariin ja niistä löytyy varmasti jokaiselle sopiva ratsu.

Hinta 80e, MUR-jäsen 75e

Laji valtaa pikkuhiljaa Suomea ja tämä onkin hauska lisä hevosharrastukseen.

Sunnuntaille otamme mukaan myös aikaisemmin kurssilla käyneitä/perusteet osaavia, jolloin sunnuntain osuus on 30e (+5e jousen vuokra+5e nuolien vuokra). Nämä paikat täynnä!