Erityisryhmien ratsastusta ja ratsastusterapiaa

Tallimme tarjoaa harrastusmahdollisuuden myös liikuntarajoitteisille ja muille erityistarpeita tarvitseville, mm. viittomakielellä kommunikoiville.

Tallilta löytyy ramppi, mistä pääsee pyörätuolin kautta hevosen selkään. Hevosissa on muutamia erityisesti tätä ajatellen totutettuja rauhallisia hevosia, jotka eivät säikähdä esim. ylimääräisistä kiljahduksista ja ratsastajan muista ylimääräisistä liikkeistä. Ne myös sietävät ympärillään joukon ratsastajan tukijoita ja malttavat kävellä hiljaa ja tarvittaessa seisoa pitkäänkin paikallaan. Olemme käyttäneet tähän tarkoitukseen islanninhevosia, joiden korkeus on auttajiakin ajatellen suhteellisen matala ja ratsastajaa on helpompi näin tukea myös maasta käsin.

Islanninhevoset on kuitenkin vahvoja ja painoraja niillä onkin 100kg eli ihan aikuiset pystyy näillä menemään.

Talutusratsastukset tapahtuu ykstyistunteina ja ne on hinnoiteltu tapauskohtaisesti sen ajan mukaan ja avustajien tarpeen mukaan, mitä kukin ratsastaja tarvitsee.

Hevosen hoitaminen sisältyy varattuun ratsastusaikaan ja pidemmissä ajoissa usein osa aikaa hoidetaan yhdessä hevosta.
Hevosen läheisyys ja hoitaminen on monesti yhtä tärkeää kuin itse ratsastuskin. Ratsastaessa ei yleensä käytetä satulaa vaan käytössä on ns.vikellysvyö, jonka kahvoista on tukeva pitää kiinni. Hevosen liikkeet ja lämpö tuntuvat näin myös paremmin ratsastajalle ja ratsastaja istuu rennommin selässä. Ilman satulaa ratsastaminen myös aktivoi ratsastajan keskivartalon lihaksia, josta on monelle liikuntarajoitteiselle suuri hyöty.

Ajat sovitaan aina soittaen. Viikolla päiväsaikaan löytyy hyvin aikoja ja on myös mahdollista sovittaa tarvittaessa ratsastus viikonlopulle.

Hinnat: