Ratsastusta liikuntarajoitteisille ja erityistarpeita omaaville

Tallimme tarjoaa harrastusmahdollisuuden myös liikuntarajoitteisille ja muille erityistarpeita omaaville, joille ryhmässä ratsastaminen ei ole mahdollista.

Tallilta löytyy ramppi, mistä pääsee pyörätuolin kautta hevosen selkään. Hevosissa on muutamia erityisesti tätä ajatellen totutettuja rauhallisia hevosia, jotka eivät säikähdä esim. ylimääräisistä kiljahduksista ja ratsastajan muista ylimääräisistä liikkeistä. Ne myös kestävät ympärillään joukon ratsastajan tukijoita ja malttavat kävellä hiljaa ja tarvittaessa seisoa pitkäänkin paikallaan. Olemme käyttäneet tähän tarkoitukseen islanninhevosia, joiden korkeus on auttajiakin ajatellen suhteellisen matala ja ratsastajaa on helpompi näin tukea myös maasta käsin.

Islanninhevoset ovat vahvoja ja painoraja niillä on noin 100kg eli soveltuvat aikuisten käyttöön hyvin.

Talutusratsastukset tapahtuu ykstyistunteina ja ne on hinnoiteltu tapauskohtaisesti sen ajan mukaan ja avustajien tarpeen mukaan, mitä kukin ratsastaja tarvitsee.

Hevosen hoitaminen sisältyy varattuun ratsastusaikaan ja pidemmissä ajoissa usein osa aikaa hoidetaan yhdessä hevosta.
Hevosen läheisyys ja hoitaminen on monesti yhtä tärkeää kuin itse ratsastuskin. Ratsastaessa ei yleensä käytetä satulaa vaan käytössä on ns.vikellysvyö, jonka kahvoista on tukeva pitää kiinni. Hevosen liikkeet ja lämpö tuntuvat näin myös paremmin ratsastajalle ja ratsastaja istuu rennommin selässä. Ilman satulaa ratsastaminen myös aktivoi ratsastajan keskivartalon lihaksia, josta on monelle liikuntarajoitteiselle suuri hyöty.

Ajat sovitaan aina soittaen. Viikolla päiväsaikaan löytyy hyvin aikoja ja on myös mahdollista sovittaa tarvittaessa ratsastus viikonlopulle.

Hinnat:

  • 30min. Hevosen taluttajalla 30€, oma avustaja mukaan.10x 30min. sarjakortti, 280e/voimassa 3kk
  • 30min.Taluttaja hevoselle ja avustaja tallinpuolelta kulkemaan ratsastajan viereen 40€
  • 45min taluttajalla 40€
  • 60min taluttajalla 50€