Maarit Relander

Tänä vuonna,2017, on talliyrittäjänä juhlavuoden aika. 25vuotta on Niemenpellon Talli ollut kotini ja yritykseni ja samalla innolla edelleen jatkan ja kehitän kokoajan tallitoimintaa. Olen aloittanut ratsastusharrastuksen n.10 vuotiaana ja heti suunnannut peruskoulujen jälkeen hevosalan opintoihin. Olen valmentautunut monessa ratsastuksen lajissa eri valmentajien opissa, varsinaiset opinnot alla:

RATSASTUSPUOLEN OPINNOT:

Käyn joka vuosi centered riding ohjaajille tarkoitetuilla kertauskursseilla (update), jolloin kaikki tieto on tuoretta ja pystyn jakamaan uutta tietoa oppilailleni.

MUUT RATSASTUKSEN OPETUSTA TUKEVAT OPINNOT:

Haluan opettaa ratsastajille hyvää tasapainoista istuntaa ja hevosen hyvää käsittelytaitoa niin, että ratsastuksesta nauttisi niin ratsastaja kuin hevonenkin.
Ratsastan mielelläni erilaisilla hevosilla ja ratsastuksen lajeja laaja-alaisesti.

Perinteisen koulu -ja esteratsastuksen lisäksi Lännenratsastus, Working Equitation, islanninhevosten askellajiratsastus ja Centered Riding® ovat erikoisosaamistani.

Olen Ratsastusta tukevan liikunnan ohjaaja. Ratsastus on ratsastusurheilua ja vaikka emme kilpailisi hevosilla niin voimme miettiä, miten voimme pysymme paremmassa kunnossa ja sitä kautta harrastaa ratsastusta paremmin. Tähän minulta myös saa ratsastustuntien lomassa oppeja.

Haluan tuntea tallilla käyvät ratsastajat nimeltä ja tietää heidän tavoitteensa ratsastuksen suhteen.
Opetan samalla mielenkiinnolla niin aivan aloittelevia kuin jo kokeneitakin ratsastajia.
Opetuksessani kerron myös aina miksi joku asia tehdään tietyllä tavalla ja mihin se vaikuttaa.
Otan huomioon jokaisen ratsastajan yksilönä ja käytän paljon aikaa tuntien suunnitteluun niin, että tunneista tulisi turvallisia,kehittäviä ja monipuolisia.

Turvallisuusnäkökulmat huomioituna, kuuntelen myös ratsastajien toiveita hevosten- ja tuntien suhteen.
Olemme lähivuosina laajentaneet paljon myös hevoskantaamme ja lisänneet isoja hevosia tuntihevosvalikoimaamme.
Hevos- ja ponikasvatus on lähellä sydäntäni ja meillä tapaatkin joka kesä ihania varsoja, joista kasvaa tulevaisuuden tuntiratsuja.
Pidän tärkeänä hevosten jaksamista työssään ja suurella hevosmäärällä saan pidettyä hevosten työmäärän sellaisena, että ne pysyvät hyvin terveinä vuosia.
Vanhimmat "osa-aikaeläkeläiset" ovat jo yli 20vuotiaita, mutta terveitä ja reippaita tuntihevosia. Suuri osa omia kasvatteja.
Tähän olen päässyt sillä, että opetan myös ratsastajat ottamaan hevoset yksilöinä huomioon.