Myytävät hevoset

Aikuiset hevoset ja ponit

Aikuisten hevosten koeratsastuksista perimme 55€:n koeratsastusmaksun, myös toisilta ammattilaisilta. Joskus joku tuntihevonen tai varsa etsii uutta kotia, muuten emme tee aktiivisesti hevoskauppaa. Usein kysytään MIKSI joku hevonen on myynnissä. Yleisesti ottaen syy on,että tallimme 60 hevosen määrä on sen verran suuri ettei kaikkia voida pitää,kun uusia varsoja syntyy. Tällöin myydään usein pois varsoja/nuoria hevosia,jotka ei tee vielä paljon tunteja. Sekä vanhempia tuntihevosia, jotka voisivat toimia paremmin muutaman ihmisen ratsuina kuin opetuskäytössä. Emme myy osamaksulla emmekä anna hevosia koekäyttöön tai ylläpitoon tai vuokralle!

MYYNNISSÄ ( listasta poistetaan myyty hevonen, joten nämä täältä löytyvät myös ovat myynnissä!):

ISLANNINHEVOSET:

Hettu hinta 8500e sis.alv

Tofa hinta 8000 e sis. alv

SHETLANNINPONIT:

Matti hinta 3000e sis. alv

SUOMENHEVOSET:

Myrsky hinta 6500e sis. alv

Sokeriöveri sh ori. synt.2023 e.Hattaratar, isä Liitovarjo (sivut tulee myöhemmin)hinta 4000e sis.alv

-Kesällä 2024 odotetaan syntyväksi 3 shetlanninponivarsaa ja yhtä issikkavarsaa. Varsat tulevat kaikki myyntiin ja niitä voi tiedustella sitä mukaan, kun ne syntyvät.

Lisää tietoa saat soittamalla 050 5350791/ Maarit

Miksi ostaa varsa meiltä?

Meiltä varsan ostaessasi saat varmuuden seuraavista varsan kasvuun liittyvistä tärkeistä tekijöistä:

 • Varsat on jalostukseen hyväksytyistä vanhemmista ja ne myydään aina rekisteröitynä niin, että kasvattaja maksaa rekisteröinnin
 • Käytämme jalostukseen vain hyviä käyttöhevosia
 • Kun emä on luonteeltaan hyvä ja sen liikkeet ovat hyvät, myös varsasta voi odottaa hyvää käyttöhevosta
 • Emme siis pidä vain siitoshevosia, joita ei voi pitää käyttöhevosina, vaan haluamme jalostaa helppoja hevosia niin luonteeltaan kuin liikkeiltäänkin
 • Varsoja käsitellään niin, että niiden kanssa pärjää hyvin uudessa kodissa
 • Varsat kulkevat talutuksessa hyvin, nostavat jalat ja antavat ihmisen huoletta hoitaa ja käsitellä. Varsat kuitenkin kunnioittavat ihmistä; niitä ei syötellä kädestä eikä niitä pistetä kaverin asemaan. Kaikki käsittely tehdään kymmenien vuosien ammattitaidolla.
 • Varsat kasvavat isoissa laumoissa, jolloin ne oppivat sosiaalisiksi muita hevosia (ja samalla ihmisiä) kohtaan. Varsalaumoissa on aina mallina vanhempia hevosia, jolloin ne oppivat olemaan myös alempana arvoasteikossa.
 • Varsat madotetaan eläinlääkärin laatiman madotusohjelman mukaan 6 vkon iästä kuukausittain 6 kk ikään asti, sen jälkeen 1v ikään joka toinen kk ja senkin jälkeen 4-5kertaa vuodessa.
 • Myös kaviot huolletaan säännöllisesti 6-8vkon välein
 • Varsat rokotetaan influenssa - ja tetanusrokotteella
 • 1,5 - 2- vuotiaasta alkaen alamme kouluttamaan varsoja ajolle. Ajohetket on pieniä, jotta varsat eivät rasitu fyysisesti eikä henkisesti ja ne onkin aina mielellään tulossa ihmisen matkaan. Näin varsat oppivat olemaan hetken myös ilman hevoskavereita ja uuden omistajan on helppo jatkaa tästä kotona.